Περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν και ...γυναίκες, περισσότερο σεξ σε μεγάλες ηλικίες, λιγότερο σεξ γενικά όμως- Νέα έρευνα για τις αλλαγές τα τελευταία 20 χρόνια

Ο αριθμός των γυναικών στη Βρετανία που αναφέρει ότι έχει κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε δύο δεκαετίες, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα της εξέλιξης της σεξουαλικής συμπεριφοράς στη Βρετανία που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Ο αριθμός των γυναικών στη Βρετανία που αναφέρει ότι έχει κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε δύο δεκαετίες, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα της εξέλιξης της σεξουαλικής συμπεριφοράς στη Βρετανία που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.



Σχεδόν το 8 % των γυναικών ηλικίας 16 έως 74 ετών που ερωτήθηκαν μεταξύ της περιόδου 2010- 2012, είχαν λεσβιακές σχέσεις Την περίοδο 1990-1991 κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσιαζόμενης συγκριτικής μελέτης το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 1,8 %. Για τους άνδρες, ο αριθμός των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι έχουν κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ αυξήθηκε από 3,6% σε 4,8% κατά την ίδια περίοδο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο καθηγητής Κάι Ουέλινγκς του London School of Hygiene and Tropical Medicine, ο οποίος είναι συν - επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε ότι παρατηρείται "σημαντική" αλλαγή της γυναικείας σεξουαλικής συμπεριφοράς σε σχέση με την πρώτη συγκριτική έρευνα πριν από 20 χρόνια. «Σε ορισμένες σεξουαλικές συμπεριφορές, βλέπουμε ότι το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών μειώνεται, αλλά σε άλλες βλέπουμε τις γυναίκες να υπερβαίνουν τους άνδρες στην ποικιλομορφία της συμπεριφοράς τους », είπε ο ερευνητής. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτές οι τάσεις είναι στο πλαίσιο της «βαθιάς αλλαγής στη θέση των γυναικών στην κοινωνία και στα μέσα ενημέρωσης που αναπαριστούν τη γυναικεία σεξουαλικότητα».

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες, η τελευταία μελέτη διεξήχθη μεταξύ Βρετανών ηλικίας μέχρι 74 ετών. Περίπου το 60 % των ανδρών και το 42 % των γυναικών ηλικίας 65 έως 74 ανέφεραν ότι είχαν τουλάχιστον έναν σεξουαλικό σύντροφο κατά τον προηγούμενο χρόνο. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι Βρετανοί έχουν λιγότερο συχνό σεξ. Κατά μέσο όρο λιγότερο από πέντε φορές ανά μήνα, σε σύγκριση με περισσότερες από έξι φορές σε ένα μήνα πριν από δέκα χρόνια.

Η μείωση αυτή καταδεικνύει την αύξηση του αριθμού των Βρετανών που ζουν μόνοι τους, πράγμα που σημαίνει ότι "έχουν λιγότερες ευκαιρίες να κάνουν σεξ. " Από την άλλη πλευρά της πυραμίδας, σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών και των γυναικών άρχισε τη σεξουαλική του ζωή πριν από την ηλικία των 16 ετών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ