Σπάνια υπέροχη φωτογραφία δύο μεγάλων Ελλήνων: Μίκης Θεοδωράκης & Μάνος Χατζιδάκις το 1954

Δύο μεγάλοι Έλληνες μαζί...

Μία σπάνια φωτογραφία με τους δύο σημαντικότερους, ίσως, Έλληνες συνθέτες, Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, ανέβασε στο instagram η Έλενα Μακρή Λυμπέρη, με αφορμή την συμπλήρωση 26 χρόνων από την απώλεια του δεύτερου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POPAGANDA (@popagandagr) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JP Partners+ (@jppplus) on

Οι δύο σπουδαίοι Έλληνες πόζαραν στη Ρώμη εν έτει 1954.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When in Rome: Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1994, ποζάρουν στο φακό στη Ρώμη το 1954. «Αρκεί να μην συνηθίσεις ποτέ την ασχήμια» είχε πει ο μεγάλος συνθέτης σε συνέντευξη του το 1991 στο περιοδικό Σινεμά «Σας το λέω. Εγώ πάντα εκπλήσσομαι όταν βλέπω την ασχήμια. Δεν την συνήθισα ποτέ. Όσα χρόνια ζω σε αυτό τον τόπο. Το μυστικό είναι να μην συνηθίζεις στην ασχήμια. Από την ώρα που την συνηθίζεις και μειώνεις την σημασία της, θα πει οτι αρχίζεις και να της μοιάζεις. Όλη η αντίστασή μας θα πρέπει να είναι αυτή: Να μην μοιάσουμε στα τέρατα που μας περιβάλλουν. Να μην γίνουμε ήρωες ταινιών φρίκης!» Η επιχρωμάτηση της σπάνιας εικόνας έγινε από τον #christoskaplanis για τη σελίδα #pastincolor. #manoshatzidakis #mikistheodorakis #greekcomposers #greekmusic #greekmusiclovers

A post shared by Elena’s diary_blog (@elenasdiary_blog) on

«When in Rome: Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1994, ποζάρουν στο φακό στη Ρώμη το 1954. «Αρκεί να μην συνηθίσεις ποτέ την ασχήμια» είχε πει ο μεγάλος συνθέτης σε συνέντευξη του το 1991 στο περιοδικό Σινεμά «Σας το λέω. Εγώ πάντα εκπλήσσομαι όταν βλέπω την ασχήμια. Δεν την συνήθισα ποτέ. Όσα χρόνια ζω σε αυτό τον τόπο. Το μυστικό είναι να μην συνηθίζεις στην ασχήμια. Από την ώρα που την συνηθίζεις και μειώνεις την σημασία της, θα πει οτι αρχίζεις και να της μοιάζεις. Όλη η αντίστασή μας θα πρέπει να είναι αυτή: Να μην μοιάσουμε στα τέρατα που μας περιβάλλουν. Να μην γίνουμε ήρωες ταινιών φρίκης!»...» σχολίασε στην ανάρτησή της η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greek Singers ? (@greek_singers) on

Η ίδια διαθέτει ένα εκπληκτικό αρχείο και συχνά μοιράζεται με τους followers της στο instagram σπάνιες φωτογραφίες από vintage στιγμές πασίγνωστων Ελλήνων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ