Καιρός: Αλλάζει από σήμερα το απόγευμα - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (χάρτες)

Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες... 

Η αστάθεια που επικρατεί στην ατμόσφαιρα θα οδηγήσει στην εκδήλωση τοπικών καταιγίδων μικρής διάρκειας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 16/06 και κυρίως στα ορεινά.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν, όμως και αύριο Τετάρτη 17/06 αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες στις ίδιες περιοχές ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες. Ο Χάρτης 1 δείχνει το προβλεπόμενο 24-ωρο ύψος υετού για την Τρίτη 16/06. 

Χάρτης 1. Το συγκεντρωτικό ύψος υετού 24-ώρου για την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 όπως προβλέπεται από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Στην Νότια Ελλάδα το πρωί της Τρίτης 16/06 παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης, όπως μπορείτε να διακρίνετε και στη δορυφορική εικόνα του Χάρτη 2 που λάβαμε στις 07:10. 

Χάρτης 2. Δορυφορική εικόνα ορατού φάσματος όπου διακρίνεται η υψηλή συγκέντρωση σκόνης. Η λήψη και επεξεργασία της εικόνας έγινε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.

Η στροφή και ενίσχυση των ανέμων από βορειοδυτικές διευθύνσεις το απόγευμα της Τρίτης 16/06 θα απομακρύνει το νέφος σκόνης, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ