Σπύρος Σούλης: Έτσι θα διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό για περισσότερο από… 5 λεπτά!

Το μυστικό για να διατηρείται το σπίτι σας καθαρό μεταξύ των γενικών καθαριοτήτων είναι να κάνετε μερικά μικρά πράγματα καθημερινά

Αφιερώσατε τη μέρα σας για να καθαρίσετε το σπίτι σας στην εντέλεια. Τρίψατε κάθε γωνία μέχρι να το κάνετε να λάμπει. Μερικές ώρες αργότερα, όμως, δεν φαίνεται να παραμένει το ίδιο καθαρό.

Το μυστικό για να διατηρείται το σπίτι σας καθαρό μεταξύ των γενικών καθαριοτήτων είναι να κάνετε μερικά μικρά πράγματα καθημερινά. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω.

 

Καθιστικό Κάθε βράδυ, κάντε ένα μικρό συμμάζεμα. Τακτοποιήστε το τραπέζι, βάλτε τα τηλεχειριστήρια στη θέση τους, μαζέψτε την κουβέρτα που ίσως βρίσκεται στον καναπέ και τακτοποιήστε τα μαξιλάρια. Αν δεν το κάνετε καθημερινά, στο τέλος της εβδομάδας θα έχετε να αντιμετωπίσετε το χάος και θα είναι πολύ πιο δύσκολο να βάλετε τάξη.

 

Κουζίνα Ένας καθαρός νεροχύτης είναι το σύμβολο μιας καθαρής κουζίνας. Για να είναι καθαρός ο νεροχύτης σας πρέπει να είναι πλυμένα τα πιάτα. Εξασφαλίστε πως το πλυντήριο πιάτων είναι άδειο (αυτό σημαίνει ότι τα πιάτα και τα σκεύη από την προηγούμενη πλύση βρίσκονται ήδη στη θέση τους), ώστε να βάλετε τα άπλυτα πιάτα σας. Αφού βάλετε και το τελευταίο πιάτο, κάντε ένα γρήγορο καθάρισμα στον ίδιο τον νεροχύτη. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σας: δεν θα χρειαστεί να αντικρύσετε μια στοίβα πιάτα που θα σας πουν καλημέρα το επόμενο πρωί.

 

Μπάνιο Όπως και στην κουζίνα, ένας καθαρός νιπτήρας είναι απαραίτητος. Απομακρύνετε οποιοδήποτε υπόλειμμα οδοντόκρεμας την ώρα που συμβαίνει. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρύνετε υπολείμματα σαπουνιού από τα πλακάκια σας ή τη μπανιέρα σας μετά το ντους. Αυτές οι δύο απλές συνήθειες θα σας γλιτώσουν από πολλά.

 

 

Υπνοδωμάτιο Θα σας το πούμε: η μητέρα σας είχε δίκιο – πρέπει να στρώνετε το κρεβάτι σας. Μην το παραμελείτε. Εφαρμόστε το καθημερινά. Η μικρή αυτή συνήθεια θα κρατήσει το υπνοδωμάτιό σας σε τάξη. Η δεύτερη συνήθεια – ξέρουμε, είναι πιο δύσκολη από την πρώτη – είναι να μην αφήνετε ρούχα πεταμένα ή στο πάτωμα. Ό,τι πρέπει να πάει στα άπλυτα στείλτε το κατευθείαν εκεί και ό,τι μπορεί να ξαναφορεθεί οργανώστε το, ίσως σε μια κρεμάστρα, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

 

 

Αν τηρήσετε τα παραπάνω, σας υποσχόμαστε πως το σπίτι σας θα παραμείνει καθαρό, όχι μόνο για 5 λεπτά, αλλά και για μία ολόκληρη εβδομάδα, μέχρι να έρθει το επόμενο βαθύ καθάρισμα (που θα είναι πολύ πιο εύκολο αυτή τη φορά!).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ