Από σήμερα κλείνει το ιστορικό κέντρο - Αρχίζουν οι ετοιμασίες του Δήμου για τον Μεγάλο Περίπατο (φωτό- βίντεο)

Η πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, ξεκινά από την Ηρώδου Αττικού και την Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας...

Τα "πρώτα βήματα" του Μεγάλου Περιπάτου ξεκίνησαν σήμερα.

Η πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, ξεκινά από την Ηρώδου Αττικού και την Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας που πεζοδρομούνται. Ταυτόχρονα, μόνο με sms θα μπορούν να εισέρχονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης οι οδηγοί και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέβασε στο instagram φωτογραφίες και βίντεο από το μεγάλο αυτό έργο, που θα προσφέρει στους Αθηναίους 50.000 τμ ελεύθερου δημόσιου χώρου και ανοίγει το κέντρο για όλους.

Τα έργα ξεκίνησαν ήδη από τα ξημερώματα, ενώ οι οδηγοί θα εισέρχονται μόνο με sms και υπό προϋποθέσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Aπό τις 6 σήμερα το πρωί, λοιπόν, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας μπορούν να εισέρχονται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οχήματα Ατόμων με Αναπηρία, τα οχήματα προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, τα ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, τα οχήματα τροφοδοσίας του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, τα οχήματα Έκτακτης Ανάγκης, καθώς και τα οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής.

Όσον αφορά την οδό Ηρώδου Αττικού, εκεί μπορούν να εισέρχονται από σήμερα τα ξημερώματα τα οχήματα μονίμων κατοίκων (Μόνιμοι κάτοικοι που έχουν κάρτα στάθμευσης στη Ζώνη 1. Μόνιμοι κάτοικοι για τη χρήση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης), τα οχήματα Ατόμων με Αναπηρία, τα ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών εντός των περιοχών, τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, τα οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων, τα οχήματα ταχυμεταφορών και διανομών καταστημάτων εστίασης, τα οχήματα Δημόσιων Υπηρεσιών για τις ανάγκες της περιοχής, τα οχήματα Έκτακτης Ανάγκης, καθώς και τα οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής.

Ταυτόχρονα, περιορίζεται η πρόσβαση στα οχήματα σε ιστορικούς δρόμους, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια μελλοντική μεγάλη πεζοδρόμηση της Αθήνας και απόδοση της στους πολίτες και όχι στα αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια και βάσει του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων, οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στην περιοχή του Συντάγματος και της οδού Πανεπιστημίου, του άξονα που συνδέει το κέντρο με τα Πατήσια και τα βόρεια προάστια.

Ενώ, οι πιλοτικές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν με το ιστορικό εμπορικό τρίγωνο και τις οδούς Αθηνάς και Ερμού τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ