Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ετοιμάζει ζουμερό ρολό κιμά - Γεμιστό & πεντανόστιμο

Ζουμερό ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, τυρί και ζαμπόν. Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε τραπέζι.

 

Υλικά Συνταγής

1½ κιλό κιμά ανάμεικτο χοιρινό και μοσχάρι

1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 τριμμένο καρότο

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κ.γλ. ρίγανη

1/2 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι

1 μεγάλο αυγό

1 φλ. τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλ. γάλα

4-5 κ.σ. γλάσο ντομάτας

αλάτι

πιπέρι

Για τη γέμιση

4 φέτες ζαμπόν

4 φέτες κασέρι

4 βρασμένα αυγά

2 βρασμένα καρότα

Για το γλάσο ντομάτας

1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες 400 γραμ.

4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού

Για τις baby πατάτες βουτύρου

500 γραμ. baby πατάτες

2 κ.σ. βούτυρο

λιγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

αλάτι

πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το γεμιστό ρολό

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε το ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, τυρί και ζαμπόν στους 160°C.

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, χοιρινό και μοσχάρι , το γλάσο ντομάτας το μαϊντανό, τη ρίγανη,το μπαχάρι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το αυγό, τη φρυγανιά, το αλάτι και τρίβουμε πιπέρι  και ζυμώνουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα. Ζυμώνουμε το μείγμα πάρα πολύ καλά μέχρι που να μην κολλάει ο κιμάς στα τοιχώματα του μπολ και να αλλάξει χρώμα.

Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο. Απλώνουμε το μείγμα κιμά στη λαδόκολλα δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα 25×20 εκ. περίπου. Απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν ή προσούτο καθώς και τις φέτες τυριού αφήνοντας 1 εκ. κενό γύρω γύρω. Βάζουμε και το βραστό αυγό. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό.

Το τοποθετούμε σε μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ με τη λαδόκολλα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο γλάσο όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 1 ώρα και 15΄. Αφήνουμε να κρυώσει για 15΄-20΄ και το βγάζουμε από τη φόρμα. Ότι ζουμάκι έχει βγάλει το ρολό το ρίχνουμε στις πατάτες βουτύρου.

Για το γλάσο

Στο μπλέντερ  βάζουμε  όλα τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε για 1΄ να γίνουν πολτός. Τα βάζουμε σε κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ μέχρι να πυκνώσει το μείγμα. Προς το τέλος το αλατίζουμε ελαφρά. Προεραιτικα ρίχνουμε λίγες σταγόνες μπαλσάμικο.

Για τις πατάτες

Τρίβουμε πλένουμε και βράζουμε τις baby πατάτες για 20′ να μαλακώσουν. Τις σπάμε ελαφρά. Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10′. Προσθέτουμε και ότι υγρά έχουν μείνει στη φόρμα με το ρολό. Πασπαλίζουμε μαϊντανό και πάπρικα κι αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε ζεστές τις πατάτες σε πιατέλα με το ρολό.

Extra Tip

Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε μέχρι μέσα τρυπάμε στο κέντρο το ρολό και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε είναι ψημένο.

Who is Who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι τηςκαι, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ