Η Μαρία Μαραγιάννη εξηγεί στο eirinika πως το pilates "μεταμορφώνει" τους πλάγιους κοιλιακούς

3 ασκήσεις για την ενδυνάμωση των πλάγιων κοιλιακών.

Το Pilatesequipment είναι μία μέθοδος άσκησης κατά την οποία γίνεται χρήση συγκεκριμένων οργάνων (reformer, ladderbarrel, wundachair, springboard) που έχουν κατασκευαστεί ώστε να γυμνάζουν το σώμα χωρίς να προκαλούν τραυματισμούς.

Ανάλογα τώρα με τη στάση που παίρνει ο ασκούμενος πάνω στα όργανα και την ένταση που έχει η άσκηση που εκπονεί δημιουργεί μία διαβάθμιση σε επίπεδα τεχνικής και αντοχής.

Τα επίπεδα του pilates συνεπώς ξεκινούν από πολύ ήπιας έντασης έως ασκήσεις πολύ υψηλής τεχνικής.

Εκτός όμως από το pilatesequipment, υπάρχει και το pilatesmat&props το οποίο εκτελείται στα στρώματα και συμπεριλαμβάνει ασκησιολόγιο είτε μόνο με το βάρος του σώματος, είτε συνοδεύεται από μικροόργανα (ring, softball, therabands κλπ.).

Ο ασκούμενος θα πρέπει αρχικά να διδαχθεί σωστά τις βασικές αρχές της μεθόδου ούτως ώστε το σώμα του να εξοικειωθεί και να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσει να δουλεύει τις ασκήσεις που εκτελούνται στο στρώμα, μας εξηγεί η Μαρία Μαραγιάννη, πιστοποιημένη καθηγήτρια pilates.

Παρακάτω σας παρουσιάζονται 3 ασκήσεις οι οποίες εστιάζουν στην ενδυνάμωση των πλάγιων κοιλιακών.

1.SIDEBENDING/MERMAID

Καθόμαστε σε πλάγια θέση πάνω στη wundachair έχοντας το πόδι τεντωμένο και το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού στο έδαφος. Οι ακρολοφίες (δύο κόκαλα της λεκάνης) κοιτάνε μπροστά και πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία. Το χέρι βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον ώμο.

Τοποθετούμε το άλλο χέρι στο κέντρο του pedal. Σταθεροποιούμε τις ωμοπλάτες, παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή κάνουμε πλάγια κάμψη. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των πλάγιων κοιλιακών, η σταθεροποίηση του κορμού και της ωμοπλάτης και η διάταση του κορμού.

2.SIDESITUPS

Καθόμαστε πάνω στο box στο πλάι με το ένα πόδι στο λουρί τεντωμένο και το άλλο λυγισμένο μπροστά. Τοποθετούμε τα χέρια πίσω από το κεφάλι.

Με την εισπνοή ρίχνουμε το σώμα στο πλάι αφήνοντας το τεντωμένο πόδι να σηκωθεί και με την εκπνοή επιστρέφουμε στην αρχική θέση. Στόχος είναι η ενδυνάμωση των κοιλιακών, κυρίως των πλάγιων, και η αύξηση της πλάγιας κινητικότητας του κορμού.

3.SIDELIYNG

Είμαστε σε πλάγια θέση. Το ένα χέρι κάτω από το κεφάλι, η παλάμη στο έδαφος. Το άλλο χέρι μπροστά στο στήθος σαν στήριγμα. Η λεκάνη μας σε ουδέτερη θέση, ο κορμός σταθερός.

Παίρνουμε βαθιά εισπνοή, βυθίζουμε τον ομφαλό μας προς την σπονδυλική στήλη ενεργοποιώντας τον εγκάρσιο κοιλιακό, σφίγγουμε τους γλουτούς (φανταστείτε ότι γύρω από το πυελικό έδαφος υπάρχει ένα πλέγμα) και με την εκπνοή ανεβάζουμε και τα 2 πόδια προς τα πάνω.

Κάνουμε μερικές επαναλήψεις και συνεχίζουμε ανεβάζοντας πόδια και κορμό μαζί. Κατά την άσκηση ενεργοποιούνται οι πλάγιοι, προσαγωγός.

Facebook: Maria Maragianni

Instagram: @maria_maragianni

Μαρία Μαραγιάννη

Σιβιτανίδου 6 (1ος όροφος)

17676, Καλλιθέα

τηλ. 2160703063

e-mail: healing.flow.pilates@gmail.com

fb: Healing Flow Studio 

Instagram: @healing_flow_studio

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ