100-1 σήμερα ο αειθαλής πρίγκιπας Φίλιππος με την ελληνική καταγωγή - Στιγμιότυπα από την βασιλική ζωή του με την Ελισάβετ (φωτό)

Χρόνια - ακόμα πιο - πολλά στον Δούκα του Εδιμβούργου!

Τα 99α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Δούκας του Εδιμβούργου!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Know It All Company (@know_itallco) on

Ο αειθαλής πρίγκιπας Φίλιππος, το μακροβιότερο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και επί 73 χρόνια σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, έναν χρόνο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, βρίσκεται σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού μαζί με την Ελισάβετ.

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στο Παλάτι του Μον Ρεπό στην Κέρκυρα, το 1921, ως μέλος της ελληνικής και δανικής βασιλικής οικογένειας και απόγονος του Οίκου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ, όμως η οικογένειά του εξορίστηκε όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy 99th Birthday Prince Phillip! #dwrecruitment #dukeofedinburgh #royalfamily #queenelizabeth #happybirthday

A post shared by Danielle Ward Recruitment (@daniellewardrecruitment) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by British Royal Family (@familia_real_britanica23) on

 Με την Ελισάβετ η "σχέση" του ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 13 ετών, τον Ιούλιο του 1939 και οι δυο τους άρχισαν να αλληλογραφούν, ενώ τους ενώνει και μακρινή συγγένεια.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φίλιππος υπηρέτησε στο Βρετανικό Στόλο Μεσογείου και στον Βρετανικό Στόλο Ειρηνικού και μετά τον πόλεμο, ο Φίλιππος πήρε την άδεια από τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ΄ να παντρευτεί την Ελισάβετ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Famiglia Reale⚜️Royal Family (@famiglia_reale_royal_family) on

Οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου του 1947, ενώ ο Φίλιππος είχε προηγουμένως εγκαταλείψει τους ελληνικούς και δανικούς βασιλικούς του τίτλους και έγινε Βρετανός υπήκοος, υιοθετώντας το επώνυμο Μαουντμπάτεν των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του.

Ο βασιλιάς Γεώργιος του έδωσε τον τίτλο Βασιλική Υψηλότητα και τον έχρισε Δούκα του Εδιμβούργου, λίγο πριν τον γάμο του με την Ελισάβετ.

Όταν η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας, το 1952, ο Φίλιππος αποστρατεύθηκε, ενώ η σύζυγός του τον ονόμασε πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου το 1957.

Με την Βασιλίσσα είναι παντρεμένοι εδώ και 73 ολόκληρα χρόνια και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά: τον πρίγκιπα Κάρολο, την Πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Ανδρέα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Ο χαμηλών τόνων Φίλιππος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα εγγόνια και τα δισέγγονά του, ενώ από τους πρώτους που έσπευσαν να τους ευχηθούν μέσω instagram ήταν ο William και η Kate.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα και μία νέα φωτογραφία του πρίγκιπα Φιλίππου και της Ελισάβετ προς τιμήν των 99ων γενεθλίων του.

Χρόνια του πολλά, λοιπόν!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ