Δεν θα το πιστέψετε ! Βρήκα την πρώτη πρώτη «Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» σε ταινία του σινεμά -Το 1902 μόλις 8 χρόνια μετά την ανακάλυψη του κινηματογράφου - βωβή φυσικά! (βίντεο)

Στις 26 Νοεμβρίου 1865 εκδίδεται στις ΗΠΑ το μυθιστόρημα του Λιούις Κάρολ "Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων", ένα από τα αριστουργήματα της παιδικής λογοτεχνίας.

Στις 26 Νοεμβρίου 1865 εκδίδεται στις ΗΠΑ το μυθιστόρημα του Λιούις Κάρολ "Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων", ένα από τα αριστουργήματα της παιδικής λογοτεχνίας.



Σύμφωνα με τη wikipedia, το βιβλίο "Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων" (Alice’s Adventures in Wonderland), αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για κλασικό έργο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα και μαθηματικού Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον, περισσότερο γνωστού με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ, που κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1865.

Περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο. Η ιστορία χαρακτηρίζεται από έντονα στοιχεία αλληγορίας, μέσα από τα οποία, ο Κάρολ καυτηριάζει γεγονότα και αντιλήψεις της εποχής του. Το βιβλίο αναφέρεται πιο συχνά με τον συντομότερο τίτλο Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ο οποίος τελικά καθιερώθηκε, κυρίως μέσω της χρήσης του σε μεταγενέστερες κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές μεταφορές του έργου. Την εποχή του θανάτου του Κάρολ, ήταν το πιο δημοφιλές βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας στην Αγγλία, ενώ μέχρι το πρώτο μισό του 20ου αιώνα αποτελούσε ίσως το διασημότερο βιβλίο του είδους του στον κόσμο.

Εμείς βρίκαμε την πρώτη ταινία που γυρίστηκε με το βιβλίο ως θέμα, καθώς και μια ωραία επανέκδοση της.









Η μεταμόρφωση της Έλενα Μπόαμ Καρτερ σε κόκκινη πριγκίπισσα


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ