Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα των 534 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται για τον Μάιο - Τα αναδρομικά για τον Απρίλιο

Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή σύμβασης;

Από αύριο 10 Ιουνίου θα ξεκινήσει η καταβολή των επιδομάτων ύψους 800 και 534 ευρώ στους δικαιούχους, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους τον μήνα Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις που εργάζονται παραμένουν κλειστές, πρόκειται να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ανάλογα με τις ημέρες αναστολής μετά τις 10 Ιουνίου.

Μετά τις 10 Ιουνίου θα λάβουν το σχετικό επίδομα και οι δικαιούχοι που βρίσκονται τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και εργάζονται σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ.

Να σημειωθεί πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού σχετίζεται με τις ημέρες κατά τις οποίες οι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους.

Συγκεκριμένα δικαιούνται να λάβουν αναλογική ειδική αποζημίωση για το πρώτο διάστημα του Μαΐου και έως την επαναλειτουργία:

με επαναλειτουργία την Δευτέρα 4/5 : 54 ευρώ (3 μέρες)

με επαναλειτουργία την Δευτέρα 11/5 : 180 ευρώ (10 μέρες)

με επαναλειτουργία την Δευτέρα 18/5 : 306 ευρώ (17 μέρες)

με επαναλειτουργία την Δευτέρα 25/5 : 432 ευρώ (24 μέρες)

Για το χρονικό διάστημα μετά την επαναλειτουργία της επιχείρησης δικαιούνται την αναλογία του μισθού τους από τον εργοδότη.

Επίσης, μέχρι μεθαύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, μπορούν να υποβληθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις των ειδικών κατηγοριών για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Η προθεσμία αυτή αφορά και τους εργαζόμενους στο τομέα του Πολιτισμού, ενώ και αυτό το επίδομα θα αρχίσει να δίνεται στους δικαιούχους αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου.

Να σημειωθέι πως στην περίπτωση που οι εργοδότες δεν υπέβαλαν τις υπεύθυνες δηλώσεις για τους εργαζόμενους που θέτουν σε αναστολή, εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών, μπορούν να το πράξουν έως και τις 10 Ιουνίου, ώστε οι εργαζόμενοί να εισπράξουν το επίδομα των 800 ευρώ.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ