Κορυφαία επιστήμονας στους New York Times: Να μην ακουμπάμε μάγουλο με μάγουλο - Όχι επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, τα φιλιά των παππούδων

Οδηγίες για το πως να αγκαλιαζόμαστε εν μέσω πανδημίας δίνουν οι New York Times...

Σε δημοσίευμά τους, με τίτλο "Πως να αγκαλιαζόμαστε εν μέσω πανδημίας", οι New York Times παρουσιάζουν μερικές οδηγίες από την κορυφαία επιστήμονα Λίντσεϊ Μαρ, ειδικό στις ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του αέρα.

Ποιοι είναι, όμως, οι κανόνες για ασφαλείς εναγκαλισμούς σύμφωνα με την επιστήμονα; 

Καταρχήν, η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή απαγορεύεται, καθώς όπως εξηγεί η Λίντσεϊ Μαρ, «αυτή η θέση αποτελεί μεγαλύτερο ρίσκο», λόγω του γεγονότος πως τα πρόσωπα πλησιάζουν πολύ κοντά.

Επίσης, δεν πρέπει να αγκαλιαζόμαστε με τα μάγουλά μας να αγγίζουν το ένα το άλλο, κοιτώντας προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς η στάση αυτή μας εκθέτει, επίσης, σε υψηλότερο ρίσκο, με την εκπνοή του ενός ατόμου να βρίσκεται εντός της ζώνης εισπνοής του άλλου.

Θα πρέπει, ως εκ τούτου, να αγκαλιαζόμαστε κοιτώντας προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Αυτός είναι ο τρόπος εναγκαλισμού που συνιστάται από τους ειδικούς, καθώς εμποδίζει την άμεση εισπνοή των μικροσωματιδίων που υπάρχουν στην εκπνοή του ατόμου που αγκαλιάζουμε.

Καλό θα ήταν, επίσης, να φοράμε προστατευτική μάσκα.

Η κορυφαία επιστήμονας συμβουλεύει, επίσης, να αφήνουμε τα παιδιά να μας αγκαλιάζουν στο ύψος των γονάτων ή της μέσης, καθώς η αγκαλιά στα συγκεκριμένα σημεία μειώνει τον κίνδυνο άμεσης έκθεσης σε σταγονίδια καθώς τα πρόσωπα βρίσκονται σε απόσταση.

Υφίσταται, ωστόσο, το ρίσκο, το πρόσωπο ή η προστατευτική μάσκα του παιδιού να μολύνει τα ρούχα του ενήλικα, και γι' αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις συνιστάται η αλλαγή ρούχων.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί συμβουλεύουν ο ενήλικας να κοιτάει προς άλλη κατεύθυνση και να μην αναπνέει προς τη μεριά που βρίσκεται το πρόσωπο του παιδιού.

Τέλος, οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα πρέπει να φιλούν τα εγγόνια τους στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς έτσι οι παππούδες εκτίθενται πολύ λιγότερο στην εκπνοή του παιδιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ