Aυτοί είναι οι 5 μύθοι για τα κατοικίδια που ακόμα πιστεύεις

Διάβασέ τους παρακάτω...

Σύμφωνα με στατιστικές, περίπου οι μισοί άνθρωποι στο δυτικό κόσμο έχουν από ένα κατοικίδιο.

Φυσικά  όσοι αγαπούν τα ζωάκια θέλουν το καλό τους, αλλά δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την περιποίηση ενός κατοικίδιου, που η εμπειρία ή η επιστήμη έχουν διαψεύσει.

Μύθος #1. Μόνο τα κουτάβια μπορούν να εκπαιδευτούν.

Αυτός είναι ένας μύθος που επικρατεί ακόμα, πολύ έντονα, στις μέρες μας. Πολύς κόσμος πιστεύει, ότι ένα σκυλάκι για να εκπαιδευτεί, πρέπει να είναι μικρό και πως ένας σκύλος μεγαλύτερης ηλικίας, δεν εκπαιδεύεται. Σίγουρα είναι πιο εύκολο για ένα κουτάβι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκπαιδευτεί και ένας μεγαλύτερος σκύλος.

Μύθος #2. Μπορούμε να δίνουμε από το φαγητό μας στο κατοικίδιό μας.

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Το φαγητό των ανθρώπων, δεν είναι πάντα φαγητό που μπορούν να φάνε και τα κατοικίδια. Σίγουρα κάποιες ανθρώπινες τροφές είναι ασφαλείς, αλλά υπάρχουν και κάποια φαγητά που μπορούν να αποδειχθούν τοξικά. Κάποια από αυτά τα τοξικά είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, η ζάχαρη, το αβοκάντο και τα σταφύλια. Και φυσικά πρέπει να μη βρίσκονται ούτε μαγειρεμένα μέσα στο φαγητό του.

Μύθος #3. Τα κατοικίδια χρειάζονται κάθε χρόνο εμβόλια.

Είναι λάθος! Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα ζώα χρειάζονται εμβόλια, αλλά δεν επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο το ίδιο. Όπως και εμείς θα κάνουμε μία φορά το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς για παράδειγμα, έτσι και τα κατοικίδια θα κάνουν μία ή δύο επαναληπτικές δόσεις για ένα συγκεκριμένο εμβόλιο. Δεν εμβολιάζονται ξανά κάθε χρόνο για το ίδιο.

Μύθος #4. Τα μικρά ψάρια μπορούν να μείνουν σε μικρές γυάλες.

Πολλοί νομίζουν ότι επειδή τα μικρά ψάρια, όπως τα χρυσόψαρα, έχουν μικρή μνήμη, ξεχνάνε εύκολα πού βρίσκονται και έτσι μπορούν να είναι σε μία μικρή γυάλα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρώτον, γιατί όπως έχει αποδειχθεί, τα χρυσόψαρα και τα μικρά ψάρια δεν έχουν τόσο μικρή μνήμη όσο πιστεύουμε και δεύτερον, γιατί η μικρή γυάλα σημαίνει λιγότερη ποσότητα νερού, άρα και λιγότερη ποσότητα οξυγόνου μέσα στο νερό. Κάτι που κάνει το ψάρι να ασφυκτιά αναφέρει το tsemperlidou.

Μύθος #5. Δίνουμε στις γάτες γάλα.

Ένας μύθος που έχει επικρατήσει, είναι ότι οι γάτες και ειδικά τα μικρά γατάκια, χρειάζονται γάλα. Είναι μεγάλο λάθος! Ακόμα και τα μικρά γατάκια, που ακόμα πίνουν γάλα από τη μαμά τους, δεν κάνει να πιουν αγελαδινό γάλα, παρά μόνο ειδικό. Και αυτό, γιατί οι γάτες δεν μεταβολίζουν το γάλα και το αποτέλεσμα είναι ότι τους προκαλεί εντερικά και στομαχικά προβλήματα και μπορεί να αρρωστήσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ