Υπόθεση Μαντλίν: Ο 43χρονος Γερμανός βασικός ύποπτος αποφυλακίζεται εντός των ημερών; Σάλος για παραλείψεις στην Πορτογαλία (φωτό - βίντεο)

Οι πορτογαλικές αρχές φαίνεται πως είχαν ανακρίνει τον Γερμανό παιδόφιλο το 2007 και τον είχαν αφήσει ελεύθερο...

Νεκρή θεωρείται από τις Γερμανικές Αρχές η άτυχη Μαντλίν ΜακΚάν, 13 χρόνια μετά την εξαφάνισή της από θέρετρο της Πορτογαλίας.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, Γερμανοί Εισαγγελείς θεωρούν βασικό ύποπτο για τον φόνο του μικρού κοριτσιού έναν 43χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή για σεξουαλικές επιθέσεις.

 

 

Ο φερόμενος ως δράστης, Christian B., έμενε το καλοκαίρι του 2007 στην Πορτογαλία, πολύ κοντά στο θέρετρο Praia De Luz, όπου η μικρή Μαντλίν και η οικογένειά της έκαναν διακοπές. 

Σημαντικές παραλείψεις φαίνεται πως έγιναν από την πορτογαλική αστυνομία κατά το πρώτο διάστημα μετά την εξαφάνιση του 3χρονου τότε κοριτσιού. 

 

 

Οι αστυνομικές αρχές της χώρας, όπως αναφέρει η Telegraph, είχαν αγνοήσει τελείως τον 43χρονο σήμερα άνδρα, καταδίκασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, εμπόριο ναρκωτικών και διαρρήξεις, εστιάζοντας στους γονείς του παιδιού, τους οποίους θεώρησαν ως βασικούς υπόπτους αρχικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί είχαν ανακρίνει τον φερόμενο σήμερα ως δράστη της δολοφονίας της Μαντλίν, όμως στη συνέχεια τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

 

 

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o πορτογάλος αστυνομικός Goncalo Amaral, ο οποίος διενεργούσε τις έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007, παραδέχτηκε πέρυσι ότι «ένας Γερμανός παιδόφιλος που είναι στις γερμανικές φυλακές», του οποίου το όνομα αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ήταν ανάμεσα στους υπόπτους στις αρχικές έρευνες. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anderson Carvalho (@linguagemcorporal) on

 

Ωστόσο, οι αστυνομικοί «δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι ο Christian B. είχε απαγάγει την Μαντλίν», σύμφωνα με τον Amaral. 

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο 43χρονος σήμερα Γερμανός είχε καταδίκες για πολλά αδικήματα, όπως βιασμούς και ληστείες και έμενε πολύ κοντά στο σημείο από όπου εξαφανίστηκε το κοριτσάκι.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruno Teen (@brunoteen) on

 

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο Christian B. καταδικάστηκε για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις 17 ετών για κακοποίηση ανηλίκων και φυλακίστηκε για δύο χρόνια, ενώ λίγο καιρό αργότερα μπήκε και πάλι στη φυλακή για εμπορία ναρκωτικών. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NO CONVO MEDIA?‼️ (@noconvomedia) on

 

Παράλληλα, η γερμανική και η βρετανική αστυνομία ανέφεραν ότι ο 43χρονος παιδόφιλος δεν περιλαμβανόταν σε έναν κατάλογο 600 υπόπτων που συνέταξαν Πορτογάλοι αξιωματικοί παρά το "βαρύ" ποινικό του μητρώο.

Ο Γερμανός βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν βρίσκεται στη φυλακή, καθώς πέρυσι καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για τον βιασμό μιας 86χρονης Αμερικανίδας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El Espectador (@elespectador) on

 

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, μπορεί τελικά να αποφυλακιστεί, καθώς η καταδίκη του είναι υπό αναθεώρηση αυτό το διάστημα.

Ο λόγος είναι πως οι συνήγοροί του υποστηρίζουν πως εκδόθηκε από την Ιταλία, όπου είχε ταξιδέψει, με άλλη κατηγορία και επομένως, σύμφωνα με τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου δεν μπορεί να δικαστεί για άλλο έγκλημα.

Παράλληλα, ο 43χρονος θεωρείται ύποπτος και για την εξαφάνιση ενός ακόμη παιδιού, της 5χρονης Inga.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Christian B. θεωρήθηκε εξαρχής πιθανός ύποπτος για την εξαφάνιση της Γερμανίδας "Μάντι", όπως την αποκαλούσαν.

Η έρευνα δεν προχώρησε λόγω έλλειψης στοιχείων, όμως, πλέον η υπόθεση ξανανοίγει από τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ