Βγάλτε το γόνατο από τον λαιμό μας: 8' 46 λεπτά σιγής στη μνήμη του 46χρονου μαύρου "γίγαντα" George Floyd (φωτό - βίντεο)

Τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο George Floyd...

Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην πρώτη από τις πολλές τελετές που θα πραγματοποιηθούν στη μνήμη του George Floyd στη Μινεάπολη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EL JEVITO TV ? (@eljevitotv) on

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής τηρήθηκε σιγή 8' 46'' λεπτών από τους παρευρισκόμωνους προς τιμήν του 46χρονου "ευγενικού γίγαντα" - όσα ακριβώς λεπτά υπέφερε και ο ίδιος, με τον αστυνομικό Derek Chauvin να έχει το γόνατό του στο λαιμό του, πριν αφήσει τελικά την τελευταία του πνοή.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alfonso I. Pérez Colunga (@aperezcolunga) on

 

«Η ιστορία του George Floyd είναι η ιστορία όλων των μαύρων πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά στον λόγο του ο εδεσιμότατος Al Sharpton. 

 

 

«Εδώ και 401 χρόνια, ο λόγος που δεν μπορέσαμε ποτέ να γίνουμε αυτό που θέλαμε και ονειρευόμασταν ήσασταν εσείς που είχατε το γόνατό σας στον λαιμό μας» συνέχισε ο ίδιος.

 

 

Tελετές μνήμης για τον άνθρωπο που έγινε ήρωας με τον μαρτυρικό θάνατό του πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες.

 

 

Η πρώτη, όμως, πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρά του, την Μινεάπολη, με συγγενείς και φίλους του Floyd να τον αποχαιρετούν με συγκίνηση, ενώ παρόντες ήταν και πολιτικοί, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και celebrities.

 

 

 

 

«Είναι ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε "Βγάλτε το γόνατο από τον λαιμό μας!"» είπε στον συγκλονιστικό λόγο του ο εδεσιμότατος Sharpton.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TellerAfrica (@tellerafrica) on

 

Την ώρα της τελετής, στην οποία βρισκόταν και το φέρετρο του Floyd, πορείες στη μνήμη του πραγματοποιούνταν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. 

 

 

Η τελετή διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ενώ συγκλονιστική ήταν η στιγμή που αποχαιρέτησε τον πατέρα της η μικρή κόρη του Floyd, η 6χρονη Gianna. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blog Nae (@blognae) on

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EL JEVITO TV ? (@eljevitotv) on

Οι πολίτες της Μινεάπολης αποχαιρέτησαν τον μαύρο γίγαντα με γκόσπελ μουσική, ενώ συγγενείς του 46χρονου αφηγήθηκαν προσωπικές ιστορίες από την ζωή του ανθρώπου τον οποίο αποκαλούσαν χαϊδευτικά "Perry" και "Big Floyd", όπως αναφέρουν οι New York Times

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr.Abbeyi (@world_liberty_tv) on

 

«Είχε το χάρισμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι» είπε για εκείνον ένας από τους συγγενείς του, ενώ ο αδελφός του τον αποκάλεσε "στρατηγό", έναν άνθρωπο που είχε πάντα κοντά του καλούς φίλους. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ