Έρευνα της Alco: 1 στους 3 Έλληνες δεν ανησυχεί πλέον για τον κορωνοϊό – Τι λένε για τα μέτρα της κυβέρνησης;

Το 80% στηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα...

Έρευνα της Alco για τον ΙΣΑ έδειξε ότι 1 στους 3 Έλληνες δεν ανησυχεί πλέον για τον κορωνοϊό, με το 83% να συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει τυχόν εισροές κρουσμάτων με την επανεκκίνηση του τουρισμού, οι Ελληνες πολίτες δείχνουν να ξεπερνούν τον φόβο.

Από την έρευνα της ALCO για τον ΙΣΑ προκύπτει ότι 1 στους 3 ανησυχεί πλέον λίγο ή καθόλου για τον κορωνοϊό καθώς και ότι πάνω από 8 στους 10 πολίτες συμφωνούν με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Ενα από τα σημεία που εγείρουν προβληματισμό είναι ότι μόλις το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τηρεί απόλυτα τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊο.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε το μήνα Μάιο σε 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα και σε 400 ιατρούς μέλη του ΙΣΑ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Δείτε ΕΔΩ όλη την έρευνα 

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψαν τα εξής:

  • Η ανησυχία για τον κορωνοϊό μειώνεται (1 στους 3 ανησυχεί πλέον λίγο ή καθόλου). Η γνώση των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης είναι καθολική η εφαρμογή τους, όμως, όχι, αφού το 44% εφαρμόζει τα μέτρα αρκετά, ενώ το 8% λίγο. Είναι προφανές ότι ο περιορισμός της ανησυχίας έχει οδηγήσει σε χαλάρωση της τήρησης των μέτρων, κάτι που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους.
  • Η μεγάλη πλειονότητα θεωρεί ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τον κορονοϊό είναι αυτά που πρέπει, όμως, το 25% πιστεύει ότι ήταν αυστηρότερα απ’ όσο έπρεπε, ενώ το 15% εκτιμά ότι η άρση των μέτρων εξελίσσεται πιο αργά απ’ ότι θα έπρεπε.
  • Η αντίληψη της κοινωνίας για τους ιατρούς, αλλά και για το σύστημα δημόσιας υγείας βελτιώθηκε σημαντικά, μετά την πανδημία. Ειδικότερα για τους ιατρούς, το σχετικό ποσοστό φτάνει το εντυπωσιακό 61%.
    Σε αντίθεση με την ενισχυμένη εικόνα τους, ωστόσο οι ιατροί είδαν την κίνηση στα ιατρεία τους να μειώνεται πολύ σημαντικά (64% δηλώνει ότι περιόρισε τις σχετικές επισκέψεις).
  • Η αναγνωσιμότητα του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αυξάνεται με αργό ρυθμό (ξεπέρασε οριακά το 50%), όπως και η αντίληψη για θετική επίδραση του στις παρεχόμενες υπηρεσίες

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ