Kapsaliana Village Hotel: Το ιστορικό ξενοδοχείο της Κρήτης, έτοιμο για το καλοκαίρι – Διακοπές κοντά στην φύση & στην παράδοση, με μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση (φωτό & βίντεο)

Στην Κρήτη, σε έναν μικρό παράδεισο της φύσης, στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου...

Η ιστορία ενός μικρού χωριού στην Κρήτη ξαναγράφεται.  Ένα μέρος όπου το φυσικό κάλος και η γαλήνη συνθέτουν την υπεροχή των Καψαλιανών.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??? Dreaming☀️??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kapsaliana Village Hotel (@kapsalianavillage) στις

Με απόλυτο σεβασμό στην παρουσία του χωριού ανά τους αιώνες, δώσαμε πνοή και καινούργια ζωή σ’ ένα κομμάτι γης που ξεχωρίζει σε ολόκληρη την Κρήτη.

Tο Kapsaliana Village Hotel, είναι το μέρος για αξέχαστες στιγμές ηρεμίας και αληθινών διακοπών. 

Το Kapsaliana Village Hotel, όπως βλέπετε στο βίντεο και στις φωτογραφίες μας, βρίσκεται μέσα στον μεγαλύτερο ελαιώνα της Κρήτης, σε υψόμετρο 260μ. Παλιό μετόχι της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, οικισμός του 17ου αιώνα, κηρύχθηκε “Υψηλής Πολιτιστικής Αξίας”, αποκαταστάθηκε, μετατράπηκε σε ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών με επίκεντρο τον ιστορικό μοναστηριακό ελαιόμυλο.

Διαμονή

Το ξενοδοχείο – οικισμός, περιβάλλεται από ένα ιδιόκτητο διαμορφωμένο χώρο 30 στρεμμάτων, με μποστάνια, μονοπάτια για περπάτημα και jogging. Τα 22 δωμάτια & σουίτες, διαφόρων τύπων, δυναμικότητας 50 κλινών, είναι αυτόνομοι χώροι με ανεξάρτητες εισόδους. 

Δεν υπάρχουν πουθενά κοινές είσοδοι ή διάδρομοι. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ταράτσες, βεράντες ή private εξωτερικούς χώρους. 

 

Η ιστορία του χωριού Καψαλιανά 

 Τα Καψαλιανά βρίσκονται στο νομό Ρεθύμνης, μόλις 18 χλμ. από την ομώνυμη πόλη, 5 χλμ. από την ιστορική Μονή Αρκαδίου 75 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου και 85 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων.

Η ιστορία του χωριού ξεκινά το 1600, προς το τέλος της Ενετικής περιόδου. Η γειτονική Μονή Αρκαδίου, το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού, χτίζει την εκκλησία, που αναπαλαιώθηκε και λειτουργεί ως σήμερα στο Kapsaliana Village Hotel, αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Ακολουθεί η ανέγερση του ελαιοτριβείου το 1763 που γίνεται η καρδιά του οικισμού και ξεκινά να αναπτύσσεται γύρω του. Στην ακμή του, στο χωρίο είχαν συγκεντρωθεί 13 οικογένειες , περίπου 50 κάτοικοι, οι οποίοι ήρθαν και εγκαταστάθηκαν σταδιακά στα σπίτια γύρω από τον Μοναστηριακό ελαιόμυλο. Δούλευαν για την συγκομιδή της ελιάς αλλά και σε άλλες αγροτικές εργασίες.

 

 

 

 

Καλοκαίρι στo Kapsaliana Village Hotel

Το καλοκαίρι αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες εποχές για να απολαύσετε όλες τις ομορφιές των Καψαλιανών και της Κρήτης.

Ο γλυκός, ζεστός καιρός, το βραδινό δροσερό αεράκι και η ηλιοφάνεια θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε όλες τις γύρω περιοχές, να κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα νερά στις κοντινές παραλίες, να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα ή απλά να απολαύσετε τον ήλιο, το μπάνιο και την ηρεμία του τοπίου στην πισίνα του Kapsaliana Village Hotel στο Ρέθυμνο.

 

 

Εμπειρίες

Πολιτισμός: Με αφετηρία τα Καψαλιανά, υπάρχουν εξαιρετικές πολιτιστικές διαδρομές: η Ιστορική Μονή Αρκαδίου στα 5χλμ, η αρχαία Ελεύθερνα (αρχαιολογικός χώρος και μουσείο) στα 12χλμ, ενώ οι Μαργαρίτες το παραδοσιακό χωριό της κεραμοποιίας απέχει μόλις 17χλμ. 

Φύση: Από το ξενοδοχείο μπορείτε να κάνετε εκδρομές ή πικνικ αλλά και να ακολουθήσετε τον έμπειρο privateguide μας για πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία βουνού και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. 

Θάλασσα: Σε μικρή απόσταση μόλις 12χλμ. πεντακάθαρες παραλίες, εκτείνονται σε όλη τη βόρεια Κρήτη και σας επιτρέπουν να απολαύσετε χωρίς συνωστισμό το κολύμπι σας. Στη νότια Κρήτη θα βρείτε τις περίφημες παραλίες της Πρέβελης, Τριόπετρας, Αγίας Γαλήνης και άλλες. 

 

Γαστρονομία 

Τη γαστρονομική ταυτότητα και το μενού του ξενοδοχείου επιμελέιται ο βραβευμένος Chef Νίκος Θωμάς συνδυάζοντας την παραδοσιακή με την δημιουργική Κρητική κουζίνα. Το πρωινό & τα γεύματα μπορούν να σερβίρονται με roomservice ενώ το εστιατόριο αναπτύσσεται σε μεγάλο εξωτερικό χώρο. Όλα τα προιόντα είναι βιολογικά.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 ΣΤΑ ΚΑΨΑΛΙΑΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

Αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι, με αίσθημα ευθύνης*, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας, με απόλυτη αυστηρότητα για όλο το προσωπικό μας, με ειδικά μέτρα για την υποδοχή των φιλοξενουμένων μας, θα σας περιμένουμε στην ανέγγιχτη, καταπράσινη γωνιά της ενδοχώρας της Κρήτης. 

Είμαστε στη διάθεση σας για να απαντήσουμε σε κάθε απορία σας.

* Το ξενοδοχείο συνεργάζεται με έγκριτο και έμπειρο γιατρό.

** Είμαστε ακριβώς στη μέση μεταξύ του αεροδρομίου Χανίων και του αεροδρομίου Ηρακλείου οπότε με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας, απ’ όποιον αεροσταθμό επιλέξετε, έρχεστε απευθείας στα Καψαλιανά σε περίπου 1 ώρα.Kapsaliana Village Hotel website: https://www.kapsalianavillage.gr/el/

Instagram: @kapsalianavillage

Facebook: https://www.facebook.com/KapsalianaVillageHotel/

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ