George Floyd: Συνελήφθησαν & οι άλλοι 3 αστυνομικοί, κατηγορούνται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία (φωτό - βίντεο)

Δικαίωση για τον George Floyd...

Εννέα ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο του George Floyd, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά την βία που υπέστη από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, η δικαίωση που ζητούσαν οι διαδηλωτές στη μνήμη του ήρθε...

Πέρα από τον 44χρονο Derek Chauvin, απαγγέλθηκαν πλέον κατηγορίες για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και στους άλλους τρεις αστυνομικούς που σχετίζονταν με τον θάνατο του Floyd.

 

 

Πρόκειται για τους αστυνομικούς Tou Thao, που είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για βίαιη συμπεριφορά, Thomas Lane και J. Alexander Kueng.

Οι τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν, ενώ και ο δήμαρχος της Μινεάπολης, Jacob Frey, με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε την στήριξή του στην απόφαση αυτή. 

Ο ίδιος τόνισε πως κανένας από τους τέσσερις αστυνομικούς δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του Floyd να τον αφήσουν να ζήσει, ενώ συμπλήρωσε πως πρόκειται για μία από τις πιο τραγικές στιγμές στην ιστορία της πόλης.

 

 

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές, οι κατηγορίες για τον 44χρονο αστυνομικό Derek Chauvin, o οποίος πατούσε επί σχεδόν 9 λεπτά τον 46χρονο Αφροαμερικανό στον λαιμό με το γόνατο, μετατράπηκαν από τον Εισαγγελέα Keith Ellison, σε ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού από τρίτου βαθμού.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hip Hop Delegates (@hiphopdelegates) on

 

Να σημειωθεί πως η ανθρωποκτονία β' βαθμού μπορεί να επιφέρει ποινή κάθειρξης έως και 40 χρόνια - 15 χρόνια περισσότερο από την ανώτατη ποινή του φόνου τρίτου βαθμού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ