6.000 μετανάστες πλησιάζουν στα σύνορα - Στον Εβρο "χτύπησε κόκκινο" αφού η Τουρκία προωθεί όλο και περισσότερους

Αυξημένη είναι η κινητικότητα τις τελευταίες ώρες στα σύνορα με την Τουρκία...

Κινητικότητα παρατηρείται από χθες στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Όπως μετέδωσε το evrosonline.gr, έχει σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές αρχές, καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών ξεπερνά τις 6.000.

 

 

Την ίδια ώρα, το edirnetv.com, παρουσίασε ένα βίντεο με μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν με βάρκα τον Έβρο ποταμό, αναφέροντας πως «το ταξίδι της ελπίδας για τους μετανάστες συνεχίζεται».

Πάραλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του radioevros.gr, λεωφορεία μετέφεραν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης, επαληθεύοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια που ήθελαν οι τουρκικές αρχές να προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων, μέσω προσφύγων και μεταναστών.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Φερών, Δημήτρης Κολγιώνης, αναφέρθηκε σε κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας στην περιοχή.

Τόνισε, δε, πως στον κεντρικό και νότιο Έβρο για την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη και πως υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, καθώς και πως δεν έχει φτάσει μεγάλος αριθμός μεταναστών στα σύνορα.

Με την σειρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, είπε, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, "Σήμερα", «Βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ η οποία όπως φαίνεται είναι διαχειρίσιμη γιατί ήδη έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας μετά και τους 400 που ήρθαν με απόσπαση την περασμένη βδομάδα. Έτσι, οι περιπολίες είναι πολλές».

Συμπλήρωσε, δε, πως «φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν από την αρχή τους αριθμούς 6000 και παραπάνω, ότι μαζεύονται στα σύνορα και λοιπά».

Πάντως, μιλώντας και εκείνος στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε «Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ