Ποδηλάτες για 1 μέρα ή κάθε μέρα; Υπουργός Χατζηδάκης & δήμαρχοι Μπακογιάννης και Μώραλης - Καρέ καρέ όλη η βόλτα (φωτό - βίντεο)

Συμβολική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας...

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε μία συμβολική βόλτα με ποδήλατο στην Αθήνα, μαζί με Δημάρχους της Αττικής - ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Η βόλτα Υπουργού και Δημάρχων έγινε στο κέντρο της Αθήνας, από την πλατεία Κοτζιά ως το Ζάππειο.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης εξήγγειλε τα έργα δημιουργίας δύο νέων ποδηλατόδρομων στην πρωτεύουσα. 

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της ποδηλατικής διαδρομής από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά, και ειδικότερα το τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, ανέφερε πως πρόκειται να κατασκευαστεί άλλος ένας ποδηλατόδρομος, ένα έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ξεκινάει από το σταθμό του μετρό της Κατεχάκη και ο οποίος μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό.

Και τα δύο έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. 

O Δήμαρχος Αθηναίων ανέβασε στο instagram φωτογραφίες και βίντεο από την συμβολική βόλτα.

 

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχήθηκε «του χρόνου, την Ημέρα του Ποδηλάτου να τη γιορτάσουμε πάλι όλοι εδώ μαζί στο Μεγάλο Περίπατο, σε μια διαδρομή που θα φτάνει τα 7χλμ, μια διαδρομή που θα απελευθερώσει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου, θα μας δώσει ποδηλατόδρομους και θα αλλάξει την Αθήνα...».

(Photo: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ