Το eirinika κάνει pilates με την Μαρία Μαραγιάννη - Σήμερα 3 ασκήσεις στο reformer

Η χρήση του reformer και τα θεαματικά αποτελέσματα της ενδυνάμωσης των χεριών και της πλάτης.

Η χρήση του pilates reformer με την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου γυμναστή, μπορεί να οδηγήσει σε θεαματικά αποτελέσματα της εικόνας του σώματος αλλά και να βοηθήσει στην αποκατάσταση τραυματισμών.

Το επίπεδο των ασκήσεων κυμαίνεται από ήπιο έως ασκήσεις υψηλής τεχνικής μας εξηγεί η Μαρία Μαραγιάννη, πιστοποιημένη καθηγήτρια pilates.

Το reformer προσφέρει ευλυγισία, ευεξία, ισορροπία, σωστή στάση του σώματος, δυναμώνει τους μύες.

Απευθύνεται σε όλους, άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών και σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση τραυματισμών καθώς ο εξειδικευμένος γυμναστής μπορεί να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για τον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του.

Παρακάτω σας παρουσιάζω 3 ασκήσεις με την χρήση του reformer

1.CHEST EXPANSION

Τοποθετούμε τα γόνατα στο shoulder stop. Βάζουμε τα μικρά straps στα χέρια, Ίσια πλάτη, μακρύς λαιμός. Τα χέρια μας είναι τεντωμένα λίγο πιο μπροστά από τα ισχία. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή τραβάμε τα χέρια τεντωμένα πίσω από το σώμα. Καθόλη τη διάρκεια της άσκησης διατηρούμε το μάκρος και τους ώμους κάτω και πίσω. Στόχος μας είναι να δυναμώσουμε τον ώμο και τον κορμό και να σταθεροποιήσουμε τον κορμό και την λεκάνη.

2.BICEPS

Τοποθετούμε τα γόνατα στο shoulder stop. Βάζουμε τα μικρά λουριά στα χέρια. Τα χέρια πρέπει να είναι λυγισμένα και να σχηματιζουν γωνία 90 μοιρών. Εισπνέω βαθιά από την μύτη και τεντώνω τα χέρια στην ευθεία των ώμων. Εκπνέω λυγίζω αγκώνες και επαναφέρω στην αρχική θέση. Προσοχή τα χέρια πρέπει μα παραμείνουν στην ευθεία των ώμων. Καθόλη την άσκηση έχουμε ενεργοποιημένο τον εγκάρσιο κοιλιακό. Οι μύες που ενεργοποιούνται είναι ο δικέφαλος βραχιόνιος και η πρόσθια μοίρα δελτοειδή. Στόχος μας η ενδυνάμωση των μυών του ώμου.

3.SALUT

Καθόμαστε οκλαδον κοιτώντας στο μπροστινό μέρος του reformer. Τοποθετούμε τα λουριά στα χέρια και λυγίζουμε τους αγκώνες φέρνοντάς τα μπροστά στο μέτωπο και τους αντίχειρες στα φρύδια. Διατηρούμε την πλάτη μας ίσια και γέρνουμε διαγώνια μπροστά. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή τεντώνουμε τα χέρια διαγώνια μπροστά σαν να σχηματίζουμε ένα V. Στόχος μας η ενδυνάμωση τρικεφάλου,, ενδυνάμωση κορμού και σταθεροποίηση ωμοπλάτης.

Facebook: Maria Maragianni

Instagram: @maria_maragianni

Μαρία Μαραγιάννη

Σιβιτανίδου 6 (1ος όροφος)

17676, Καλλιθέα

τηλ. 2160703063

e-mail: healing.flow.pilates@gmail.com

fb: Healing Flow Studio 

Instagram: @healing_flow_studio

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ