Το εμβόλιο του ρατσισμού: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε βαρυσήμαντο άρθρο του παίρνει θέση για την δολοφονία του Τζ. Φλόιντ

Η πανδημία των ΗΠΑ είναι ο ρατσισμός....

Ένα άρθρο - "γροθιά" του Τζορτζ Κλούνεϊ δημοσιεύτηκε στην The Daily Beast, μία μόλις εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. 

Η δολοφονία του άνδρα πυροδότησε έκρηξη αντιδράσεων με διαδηλώσεις στην αμερικανική κοινωνία και σφοδρότατες επικρίσεις στη διεθνή κοινή γνώμη.

 

 

Ο Κλούνεϊ με αφορμή την στυγνή δολοφονία του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, μιλά για το μεγάλο ζήτημα του ρατσισμού που υπάρχει στη χώρα.

Ελάχιστες αμφιβολίες υπάρχουν ότι ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε. Αυτή είναι η δική μας πανδημία. Μας μολύνει όλους και εδώ και 400 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να βρούμε εμβόλιο.

 

 

Η οργή και η απογοήτευση που βλέπουμε ξανά στους δρόμους μας υπενθυμίζει απλώς πόσο λίγο έχουμε μεγαλώσει ως χώρα από την αρχική μας αμαρτία της δουλείας.

 

 

Χρειαζόμαστε συστημικές αλλαγές στην επιβολή του νόμου και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μας. Χρειαζόμαστε άτομα που θα χαράσσουν πολιτική και πολιτικούς οι οποίοι θα σέβονται τη θεμελιώδη αξία της ισονομίας όλων των πολιτών", γράφει στην Daily Beast

Ο ηθοποιός και σύζυγος της δικηγόρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ καλεί τον αμερικανικό λαό να βρει τη λύση στις κάλπες. «Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, καθώς διερωτώμεθα τι θα χρειαστεί για να λυθούν αυτά τα φαινομενικά ανυπέρβλητα προβλήματα, ας θυμηθούμε ότι εμείς τα δημιουργήσαμε, άρα μπορούμε να τα λύσουμε. Κι υπάρχει μόνον ένας τρόπος να έλθει μια βιώσιμη αλλαγή σ’ αυτή τη χώρα: Η ψήφος». 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ