Το eirinika παρουσιάζει τα 10 βίντεο που συγκλονίζουν μετά την δολοφονία του #GeorgeFloyd & κάνουν τον γύρο του κόσμου - Watch them

Τα βίντεο που συγκλόνισαν τον πλανήτη μετά την δολοφονία του George Floyd...

Μία εβδομάδα πέρασε από την δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από τον λευκό αστυνομικό Derek Chauvin, o οποίος τον πίεζε με το γόνατο επί σχεδόν εννέα λεπτά στον λαιμό προκαλώντας του ασφυξία.

Οι ταραχές σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ είναι σφοδρές και το σύνθημα "Black Lives Matter" ακούγεται (ξανά) από την μία άκρη της Αμερικής στην άλλη. 

To eirinika συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα 10 βίντεο για τον θάνατο του Floyd που έχουν συγκλονίσει τον κόσμο, είτε θετικά, είτε αρνητικά. 

Ας ξεκινήσουμε με αυτό το διάρκειας 8 λεπτών και 45 δευτερολέπτων βίντεο - όσα ακριβώς λεπτά ο George Floyd "δεν μπορούσε να αναπνεύσει", ενώ ο 44χρονος λευκός αστυνομικός τον πίεζε με το γόνατο στο λαιμό και αφού νωρίτερα εκείνος και άλλοι τρεις αστυνομικοί τον είχαν χτυπήσει με απίστευτη βία.

 

O αδελφός του George Floyd, μιλώντας στην κάμερα, προτρέπει τους διαδηλωτές να εκφράσουν διαφορετικά την οργή τους και να μην καταφεύγουν στη βία. «Ο αδελφός μου ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος... Πολλοί τον έλεγαν "ευγενικό γίγαντα"... Ήταν ένας θετικός άνθρωπος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι "έφυγε"...». 

Στο Σαν Αντόνιο ένας καλλιτέχνης δημιουργεί ένα εμβληματικό γκράφιτι για τον αδικοχαμένο George Floyd...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

San Antonio artist paints mural memorializing George Floyd . . #georgefloyd #sanantonio

A post shared by David Elder | ABC KSAT 12 News (@eldereats) on

Αυτό το κορίτσι συγκλόνισε τον κόσμο με την κραυγή του... «Έχω χάσει τρεις αδελφούς από όλα αυτά... Κουράστηκα να είμαι ήρεμη, δεν φοβάμαι να πεθάνω... Θέλω να είμαι ελεύθερη όπως όλοι, να περπατούν ελεύθερα τα παιδιά μου στον δρόμο...» λέει, μεταξύ άλλων, η νεαρή κοπέλα που απευθύνεται στον αστυνομικό λέγοντας πόσο την πονάει όλη αυτή η κατάσταση. 

 

 

Μια μητέρα, η Donnie Smith, ταξίδεψε από την Καλιφόρνια στη Μινεάπολη για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις στη μνήμη του George Floyd. Ο 16χρονος γιος της Smith δολοφονήθηκε από αστυνομικούς...

Η ίδια εξήγησε με μία μόνο συγκλονιστική πρόταση τον λόγο που βρέθηκε εκεί. «Όταν άκουσα το κλάμα του George Floyd, όταν τον άκουσα να φωνάζει "μαμά", είδα το βίντεο δύο φορές... Είπα ότι έπρεπε να έρθω, γιατί φώναζε τις μητέρες...».

 

 

Στο Οχάιο αστυνομικοί χύνουν στο έδαφος το νερό που προσφέρθηκε στους διαδηλωτές... Πράξη απάνθρωπη και παράλογη...

 

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Los Angeles, Michael Moore, υποστηρίζει δημοσίως πως για τον θάνατο του George Floyd φταίνε οι διαδηλωτές, όσο και οι αστυνομικοί... «Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στη βία» λέει.

Στην αντίπερα όχθη, αυτός ο αστυνομικός από το Μιζούρι, πιάνεται χέρι χέρι με τους διαδηλωτές και περπατά μαζί τους στην πορεία στη μνήμη του George Floyd.

Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μαύροι και λευκοί διαδηλώνουν μαζί, σαν ένα... Μάχονται μαζί για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Τα παιδιά θα αποτελούν πάντα μία ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον... 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aslında hayat bu kadir basit..? #georgefloyd #trump

A post shared by Bayildimmm (@bayildimmm) on

 

Αυτοί οι δύο μικροί φίλοι δεν νοιάζονται, φυσικά, για το χρώμα του δέρματος, απλώς τρέχουν να αγκαλιάσουν χαρούμενα το ένα το άλλο και να παίξουν μαζί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ