Σπύρος Σούλης: Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε τα χαλιά σας στο σπίτι

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για το πλύσιμο μικρών χαλιών στο σπίτι

Τα μικρά χαλάκια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του σπιτιού μας για να ομορφαίνουν και να ζεσταίνουν τον χώρο μας είναι πολύ χρήσιμα. Δυστυχώς έρχεται η ώρα που θέλουν κι αυτά το καθάρισμά τους.

Δεν χρειάζεται να μπείτε σε έξοδα για να τα καθαρίσετε. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με τον πιο οικονομικό τρόπο στο σπίτι σας.

Σκουπίστε και τις δύο μεριές Ξεκινήστε το καθάρισμα του χαλιού σας σκουπίζοντάς το και από τις δύο μεριές.

 

Πλύντε το χαλί σας Για να κάνετε ένα καλό και βαθύ καθάρισμα στο χαλί σας πλύντε το στη βεράντα σας με ένα ειδικό σαμπουάν για χαλιά. Βρέξτε το χαλί σας με καθαρό νερό. Με μια ειδική βούρτσα τρίψτε το χαλί σας με το σαμπουάν δίνοντας έμφαση στους λεκέδες που μπορεί να έχει.

Ξεπλύντε το χαλί σας Μόλις τελειώσετε με το πλύσιμο ξεπλύνετε το χαλί σας. Τα σαμπουάν για χαλιά, όπως και τα σαμπουάν μαλλιών, μπορεί να αφήσουν υπολείμματα στα χαλιά σας και να τα κάνουν να δείχνουν πιο θαμπά.

 

Αφήστε το να στεγνώσει Τα χαλιά μπορεί να κάνουν πολλές μέρες να στεγνώσουν. Αυτό εξαρτάται από το υλικό τους και το μέγεθός τους. Αφαιρέστε από το χαλί σας όσο περισσότερο νερό γίνεται και έπειτα κρεμάστε το σε μέρος όπου θα είναι προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες. Αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το μαζέψετε, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

Σκουπίστε το άλλη μια φορά Αυτό πρέπει να το κάνετε για να επαναφέρετε στη ζωή τις ίνες του χαλιού σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ