Παγκόσμια Ημέρα Burger σήμερα & ο Άκης Πετρετζίκης μάς ετοιμάζει το πιο λαχταριστό cheeseburger!

Ας γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Burger όπως της αξίζει...

Το πιο λαχταριστό cheeseburger μάς προτείνει ο Άκης για την Παγκόσμια Ημέρα Burger και μάς δίνει την υπέροχη συνταγή του!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ήρθε η μέρα που όλοι μπορείτε να απολαύσετε το πιο λαχταριστό cheeseburger... έχοντας σημαντικό λόγο! ? Ποιον; Μα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Burger! ? Βρείτε τη #syntaghthshmeras στο link στο προφίλ μου! Today, you can enjoy a scrumptious, juicy cheeseburger...completely guilt-free! ? Why? Because it's the #InternationalBurgerDay! ? Find #therecipeoftheday at the link in bio! #BurgerDay #homemade #burger #burgers #burgerporn #burgertime #cheeseburger #thebestburgerintheworld #greek #chef

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Συστατικά

2 φέτες μπέικον

350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φέτες τσένταρ

2 ψωμάκια για burger

20 γρ. κέτσαπ

2 φύλλα μαρουλιού

2 φέτες ντομάτα

20 γρ. μαγιονέζα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Χωρίζουμε τον κιμά σε 2 ίσα μέρη και πλάθουμε πολύ απαλά τα μπιφτέκια χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου. Αλατοπιπερώνουμε μόνο την πάνω και την κάτω μεριά από το μπιφτέκι.

Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και τοποθετούμε τα 2 μπιφτέκια.

Τα πατάμε απαλά με μια σπάτουλα, ίσα ίσα για να πάρουν σχήμα, και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, τα γυρνάμε από την άλλη.

Βάζουμε 1 φέτα τσένταρ πάνω σε κάθε μπιφτέκι και 1 φέτα μπέικον πάνω από το τσένταρ.

Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα ψωμάκια για burger στη μέση.

Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα απορροφητικό χαρτί, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τα ψωμάκια για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα για να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε τα ψωμάκια από το τηγάνι.

Στήνουμε το burger βάζοντας στη βάση του ψωμιού κέτσαπ, 1 φύλλο μαρουλιού, το μπιφτέκι με το τσένταρ και το μπέικον και 1 φέτα ντομάτας. 

Αλείφουμε το καπάκι με τη μαγιονέζα και κλείνουμε το burger. 

Στήνουμε και το δεύτερο burger και σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ