Ανανέωσε το σπίτι σου με εύκολα και οικονομικά tips από την interior designer Σίσσυ Φειδά

Πάρτε ιδέες από την μοναδική στο είδος της...

Με όλη την αναστάτωση και τις αλλαγές που βιώνουμε καθημερινά λόγο της πανδημίας, όλοι έχουμε την ανάγκη να κάνουμε την καθημερινότητα μας και το σπίτι μας πιο όμορφο από ποτέ. 

Η interior designer Σίσσυ Φειδά μοιράζεται μαζί μας μερικά απλά tips για να ανέβει η διάθεσή μας και εν όψη καλοκαιριού!

• Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα σε όλο το σπίτι! Φωτίζουμε τη χρωματική παλέτα του σπιτιού είτε με ένα φρεσκάρισμα στους τοίχους επιλέγοντας ανοιχτές αποχρώσεις,

είτε με αλλαγή στα υφάσματα του σπιτιού όπως είναι οι κουρτίνες, τα μαξιλάρια, οι καναπέδες επιλέγοντας ωραία ανοιχτόχρωμα υφάσματα και καλύμματα.

• Τοποθετήστε διακοσμητικά μαξιλαράκια πάνω στους καναπέδες και στις πολυθρόνες με δροσερά υφάσματα, φωτεινά χρώματα και καλοκαιρινά σχέδια. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε εξίσου έντονα χρώματα και σχέδια στα μαξιλαράκια της κρεβατοκάμαρας συνδυασμένα με ανοιχτόχρωμα ριχτάρια.

• Φυλάξτε τα βαριά χαλιά σας (μάλλινα κτλ) και χρησιμοποιήστε ανάλαφρα χαλιά με καλοκαιρινή διάθεση όπως ψάθινα ή βαμβακερά.

• Τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, όχι όμως υπερβολικά πολλά, με εποχιακό χαρακτήρα που θα φέρουν την άνοιξη και το καλοκαίρι στο σπίτι σας.

• Αν έχετε απλά κάδρα, αλλάξτε τα εικαστικά θέματα τους με πιο χαρούμενες θεματολογίες και χρωματισμούς.

• Επιλέξτε προσωπικές και οικογενειακές φωτογραφίες από χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές και φτιάξτε μια σύνθεση από κάδρα σε έναν τοίχο του σπιτιού που θα επιλέξετε. Θα σας θυμίζουν αυτά που είναι σημαντικά στη ζωή!

• Δώστε χρώμα και αίσθηση φρεσκάδας στην ’’καρδιά’’ του σπιτιού, την κουζίνα! Χρησιμοποιήστε όμορφα μεγάλα μπολ και δίσκους και τοποθετήστε διάφορα λαχανικά και εσπεριδοειδή.

• Ανανεώστε τα σερβίτσια σας και επιλέξτε πιάτα και ποτήρια διαφορετικά μεταξύ τους, με καλοκαιρινό χαρακτήρα και έντονα σχέδια. Μην διστάσετε να πάρετε πάρα μόνο λίγα κομμάτια από το καθένα, ανάλογα πάντα με τον αριθμό ατόμων του σπιτιού, και να κάνετε mix and match με τα υπόλοιπα σερβίτσια σας.

• Νοιώστε αναζωογόνηση με αρωματικά χώρου που θα αποπνέουν άνοιξη, καλοκαίρι και φρεσκάδα στο χώρο σας. Must: Μην ξεχνάτε μέσα στην ημέρα να ακούτε πάντα όμορφη χαλαρωτική μουσική που ανεβάζει την ψυχολογία!

• Τοποθετήστε σε όμορφα βάζα, μικρά ή μεγάλα, φυσικά λουλούδια ή ακόμα και απλές πρασινάδες από την βεράντα σας. Μπορείτε να επιλέξτε ακόμα και artificial λουλούδια καλής ποιότητας που θα τα θαυμάζετε για καιρό!

• Ας μην ξεχάσουμε το παιδικό δωμάτιο! Και τα παιδιά έχουν την ανάγκη από ένα θετικό μήνυμα και μια δόση αισιοδοξίας καθώς έχουν εισπράξει, λίγο ή πολύ, την τεράστια αλλαγή που ήρθε λόγω της κατάστασης. Τα παραπάνω tips μπορούν να προσαρμοστούν και στα παιδικά δωμάτια και να συμβάλουν στην θετική ψυχολογία τους!

• Μην παραμελήσετε να στολίσετε τη βεράντα σας και να ασχοληθείτε με τα λουλούδια και τα αρωματικά φυτά σας! Επενδύστε σε εύκολα έπιπλα βεράντας και κήπου σε ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά χρώματα και μαξιλάρια με έντονα patterns.

• Τοποθετήστε στο τραπέζι της βεράντας ή του κήπου σας μια ωραία σύνθεση από κεριά ή όμορφες διακοσμητικές πέτρες.

• Ολοκληρώστε το décor της βεράντας ή του κήπου με χαλιά εξωτερικού χώρου και μην ξεχάσετε για το βράδυ τον ατμοσφαιρικό φωτισμό με κεράκια, φαναράκια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Η νέα κατάσταση μας βρίσκει σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής που σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμοστούμε και να κάνουμε κάποιες αλλαγές, χωρίς απαραίτητα να έχουμε μεγάλα έξοδα , προσπαθώντας πάντα να διατηρήσουμε θετική ψυχολογία και αισιοδοξία!

Είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ένα όμορφο και θετικό περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον ψυχισμό μας και στην καλή μας διάθεση. Είναι ένας πολύ σημαντικός ρόλος που έχει το interior design και τώρα περισσότερο από ποτέ αποδεικνύεται και έρχεται να εφαρμοστεί.

Το νέο must για να μένουμε ασφαλής! Στην είσοδο του σπιτιού μπορείτε να έχετε πάντοτε μια μεγάλη συσκευασία με απολυμαντικό χεριών, και αν σας ενοχλεί αισθητικά η συσκευασία του, αλλάξτε την με ένα όμορφο μπουκάλι dispenser!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ