Φώτης Ντούλος: Η αδελφή του, Ρένα, σπάει την σιωπή της & μιλά για τα αιματοβαμμένα ρούχα της νύφης της (φωτό)

«Ο Φώτης δεν επρόκειτο ποτέ να κληρονομήσει την Τζένιφερ, υπήρχαν διαθήκες. Ας ερευνούσαν λοιπόν ποιος θα είχε όφελος να μην υπάρχει η Τζένιφερ» τονίζει η αδελφή του Φώτη Ντούλος.

Αθώος και θύμα της παραβίασης του τεκμήριου της αθωότητας και της εντυπωσιοθηρίας των ΜΜΕ ήταν και παραμένει για την αδελφή του ο Φώτης Ντούλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Ιανουάριο, δύο 24ωρα μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

Η αδελφή του, Ρένα Ντούλου, μίλησε στο anamniseis.net και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσάκα, περιγράφοντας το δράμα του αδελφού της και όλης της οικογένειάς της, ενώ δεν μάσησε τα λόγια της όταν αναφέρθηκε στην εξαφάνιση της νύφης της Τζένιφερ Φάρμπερ - Ντούλου.

Στις 24 Μαΐου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλου, με τις προσπάθειες εντοπισμού της να μην έχουν καρποφορήσει.

Από τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης τα βλέμματα των αρχών στράφηκαν στον εν διαστάσει σύζυγό της Φώτη Ντούλο και στην ερωμένη του Michelle Troconis, οι οποίοι συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by True Crime Society (@truecrimesociety) on

 

Ο ίδιος επέμεινε μέχρι το τέλος του στην αθωότητά του, κατί που υποστηρίζει και ολόκληρη η οικογένειά του.

«Ο Φώτης ήταν ένας εξαιρετικός πατέρας και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που τον γνώριζε που να μην το επιβεβαιώσει. Διέθετε πολύ και ποιοτικό χρόνο στα πέντε παιδιά του. Ασχολείτο με όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών με μεγάλη επιμέλεια. Πράγμα που δεν θα μπορούσε κανείς να πει για την Τζένιφερ...» τονίζει η αδελφή του εκλιπόντος.

Η ίδια συμπληρώνει πως «Η Τζένιφερ στις καταγγελίες της παρουσίαζε ένα πρόσωπο του Φώτη που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Άλλωστε αυτό φάνηκε όπως πολύ σωστά είπατε και από δικαστικά έγγραφα. Εδώ να πω πως επίσης ήταν πολύ στοργικός, τρυφερός και προστατευτικός σύζυγος. Δεν υπήρξε ποτέ κανείς φίλος ή συγγενής που να έγινε μάρτυρας βίαιης συμπεριφοράς του προς την Τζένιφερ...».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Daily Report (@usdailyreport) on

 

Ο δημοσιογράφος ρωτά την Ρένα Ντούλου "Οι συνήγοροι του αδελφού σας δήλωσαν ότι «άλλοι έριξαν τα αιματοβαμμένα ρούχα της εξαφανισμένης στο προαύλιο της έπαυλης του αδελφού σας για να τον ενοχοποιήσουν και να του φορτώσουν ένα υποτιθέμενο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έγκλημα». Πότε μάθατε αυτή την αλήθεια και τι σας είχε πει ο Φώτης;", με την ίδια να απαντά «Το έμαθα αμέσως από τον αδελφό μου. Ας τα πω όμως με την σειρά τους. Η Μισέλ (Michelle Troconis) δεν ήθελε να μένει στο Connecticut, δεν της άρεσε καθόλου, παραπονιόταν συνεχώς. Επίσης δεν έμενε ποτέ μόνη στο σπίτι γιατί είχε φοβία. Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή είχαν παρουσιαστεί κλοπές και βανδαλισμοί σε σπίτια. Η Μισέλ είχε τρομάξει πάρα πολύ και ήταν αναστατωμένη».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TODAY (@todayshow) on

 

«Την ίδια ημέρα που εξαφανίστηκε η Τζένιφερ το απόγευμα ο Φώτης βρήκε σε μία γωνία στον κήπο του κάποια άγνωστα αντικείμενα λερωμένα. Ούτε που του πέρασε από το μυαλό πως είχαν σχέση με την Τζένιφερ. Πιστεύοντας πως έχουν σχέση με τα τελευταία περιστατικά στην περιοχή, χωρίς να πει τίποτα στην Μισέλ για να μην την τρομάξει περισσότερο, τα έβαλε σε μία σακούλα, και όχι είκοσι όπως διαδόθηκε από την αστυνομία και τον τύπο, και την πέταξε μακριά από το σπίτι του γιατί δεν την ήθελε στα σκουπίδια του. Εκ των υστέρων απεδείχθη ότι τα αντικείμενα ανήκαν στην Τζένιφερ.

Ο Φώτης δεν κατάλαβε καν ότι ήταν ματωμένα, νόμιζε πως είναι απλώς πολύ λερωμένα» αναφέρει η Ρένα Ντούλου χαρακτηριστικά.

 

 

Σκιαγραφώντας το προφίλ του αδελφού της, ως πατέρα, η Ρένα Ντούλου λέει «Ο Φώτης είχε αναλάβει όλα τα έξοδα της σίτισης, ένδυσης, εξωσχολικών δραστηριοτήτων και ιατροφαρμακευτικών υποχρεώσεων  των παιδιών του. Νομίζω πως σκόπιμα εξαίρεσαν αυτές τις πληροφορίες μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας τους να μειώσουν την εικόνα του ως υπεύθυνο πατέρα».

 Συμπληρώνει, δε, πως «ο Φώτης έρχεται από μία οικογένεια που μπορούσε με άνεση να αντιμετωπίσει μία πολύ καλή ζωή. Και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει όποιος ξέρει την οικογένεια μας. Δεν είχε ανάγκη τα λεφτά της γυναίκας του. Και πριν την συναντήσει είχε το ίδιο είδος ζωής.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wʜᴇɴ Cʀɪᴍᴇs Oᴄᴄᴜʀ (@when_crimes_occur) on

 

Δεν ήταν ποτέ μπατίρης. Είχε στήσει μία επιχείρηση πολύ πετυχημένη με χρήματα των γονέων μας και όλοι ήξεραν πόσο εργατικός και τελειομανής ήταν. Την επιχείρηση αυτή την είχε πριν συναντήσει την Τζένιφερ.

Όταν παντρεύτηκαν, ο πεθερός του κατέθεσε ένα εκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα που συνεργαζόταν ο Φώτης, όχι στο όνομα του αδελφού μου αλλά στο δικό του, ως εγγύηση για να μπορεί ευκολότερα ο Φώτης να παίρνει δάνειο προκειμένου να κατασκευάσει μεγαλύτερα σπίτια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Pop Topic Media (@thepoptopic) on

 

Ήταν μία διευκόλυνση, δεν ήταν δάνειο. Και τα οποία φυσικά χρήματα ο πατέρας της Τζένιφερ κάποια στιγμή τα πήρε από τον λογαριασμό του γιατί δεν τα χρειαζόταν άλλο ως εγγύηση στην τράπεζα ο αδελφός μου. Πολύ αργότερα ο Φώτης κατασκεύασε ένα σπίτι στον πεθερό του στο Pound Ridge. Όλα τα χρήματα που έδωσε στο Φώτη για τα έξοδα της κατασκευής του σπιτιού, και εννοείται χωρίς κανένα κέρδος, το τονίζω αυτό, θεωρήθηκαν από τους δικηγόρους της Κας Φάρμπερ, μετά τον θάνατο του συζύγου της, ως δάνεια στον αδελφό μου.

Όμως στο δικαστήριο προσκομίστηκαν ένα προς ένα όλα τα τιμολόγια της κατασκευής τα οποία συνέπιπταν σε ποσά με τις επιταγές που είχε εκδώσει ο Κος Φάρμπερ προς τον Φώτη. Αν η υπόθεση δεν είχε απορριφθεί από το δικαστήριο μετά το θάνατο του Φώτη θα βλέπαμε στην απόφαση πως ο Κος Φάρμπερ όφειλε ακόμα 1.300.00 δολάρια στον αδελφό μου και όχι το αντίθετο όπως κατά κόρον ελέχθη».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3 Spooked Girls (@3spookedgirls) on

 

Η Ρένα Ντούλου δίνει την δική της ερμηνεία σχετικά με την εξαφάνιση της νύφης της, αναφέροντας τις πιθανές εξηγήσεις. «Η μία είναι πως πράγματι μπορεί να έχει σκηνοθετήσει την εξαφάνιση της. Δεδομένης της διαταραγμένης ψυχικής της κατάστασης  είναι πιθανόν να έστησε όλη αυτήν την πλεκτάνη για να ενοχοποιήσει τον Φώτη. Η Τζένιφερ είναι ένας εκδικητικός άνθρωπος και δεν έχει καμία σχέση με την εξωραϊσμένη εικόνα της καημένης, αδύναμης και κακοποιημένης γυναίκας που παρουσιάζουν. Άλλωστε του είχε πει πολύ συγκεκριμένα πως "θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην έχεις ποτέ τα παιδιά"» λέει η ίδια.

«Η άλλη πιθανή εξήγηση είναι το ενδεχόμενο να έκανε υποστηριζόμενη αυτοκτονία που είναι νόμιμο σε κάποιες πολιτείες των Η.Π.Α και μάλιστα η διαδικασία είναι εντελώς απόρρητη που σημαίνει πως δεν θα το μάθουμε ποτέ.  Η αιτία που σκεφτόμαστε αυτό το ενδεχόμενο είναι γιατί έφθασαν στα χέρια του αδελφού μου πριν εξαφανιστεί η Τζένιφερ αποδείξεις από την ιατρική ασφάλεια τους, αφού ο αδελφός μου ήταν αυτός που πλήρωνε τις ασφάλειες, εξετάσεις αιματολογικές της Τζένιφερ αξίας 14.000 δολαρίων! Ένα πολύ μεγάλο ποσό για αιματολογικές εξετάσεις που σημαίνει πως ήταν πολύ εξειδικευμένες.

Επίσης να σημειώσουμε πως τον τελευταίο καιρό είχε αδυνατίσει πάρα πολύ και δεν είχε καμία σχέση με τις φωτογραφίες της που παρουσίαζαν στον τύπο, ήταν μόλις 45 κιλά με 1.80 ύψος. Μήπως λοιπόν ήταν πολύ άρρωστη και ήξερε πως έρχεται το τέλος και το επέσπευσε με στόχο να ενοχοποιήσει τον Φώτη; 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crimelines True Crime (@crimelines_true_crime) on

 

Άλλο ενδεχόμενο είναι να έκανε κακό στην Τζένιφερ κάποιος από το περιβάλλον της οικογένειας που θα είχε όφελος από την πιθανότητα να μην είναι στην μέση εκείνη και ο Φώτης (στη φυλακή) και μία πολύ ηλικιωμένη γυναίκα να έχει την ευθύνη των παιδιών. Έτσι η πρόσβαση στα χρήματα που ακολουθούν τα παιδιά  θα ήταν ελεύθερη…

Άλλη μία εξήγηση είναι απλώς κάποιος που ήξερε πως η Τζένιφερ είχε πολλά χρήματα στο σπίτι της να είχε στόχο την κλοπή. Ξέρουμε πως από το 14’ μέχρι το 17’ η Τζένιφερ έκανε αναλήψεις μεγάλων ποσών από το ΑΤΜ κάθε εβδομάδα από τον κοινό λογαριασμό του Φώτη και του δικού της. Υπολογίσαμε ότι θα πρέπει να είχε τουλάχιστον 300.000 δολάρια σε ρευστό. Τα διάφορα έξοδά της τα πλήρωνε με κάρτες» αναφέρει η αδελφή του Φώτη Ντούλος.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Air Mail (@airmailweekly) on

 

Αναφερόμενη στη νύφη της η Ρένα Ντούλος είπε «Η Τζένιφερ σύμφωνα με την αξιολόγηση του ψυχιάτρου που διόρισε το δικαστήριο έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας (Borderline Personality Disorder). Ασθένεια πολύ σοβαρή που την καθιστά σύμφωνα πάντα με την αξιολόγηση του ίδιου ψυχίατρου ακατάλληλη να μεγαλώσει τα παιδιά, αυτοκτονική 60 φορές περισσότερο από έναν φυσιολογικό άνθρωπο και διάφορα άλλα πολύ σοβαρά και σκοτεινά χαρακτηριστικά. Όλως τυχαίως όλα αυτά θα διαβάζονταν στο δικαστήριο την εβδομάδα μετά την εξαφάνιση της….. σε περίεργο timing η εξαφάνιση». 

Η Ρένα Ντούλου δηλώνει απογοητευμένη και εξοργισμένη με τα ΜΜΕ, αναφέροντας πως ο Τύπος ήταν προκατειλημμένος σε βάρος του αδελφού της. «Νιώθω ακόμα απογοήτευση και θυμό για τον ανελέητο τρόπο που το κυνήγησαν. Υπέστη απίστευτη βία. Τον διέσυραν κοινωνικά, του στέρησαν τα παιδιά του, τον γονάτισαν οικονομικά. Και όλα αυτά χωρίς να δικαστεί και να κριθεί ένοχος» τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει «Ο τύπος υπήρξε εξαιρετικά προκατειλημμένος εις βάρος του αδελφού μου και πιστεύω καθοδηγούμενος. Ο νόων νοείτο».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terri Armenta (@terriarmenta) on

 

Η ίδια καταλήγει λέγοντας «Αν μπορούσε να γίνει δίκη μετά τον θάνατο του αδελφού μου, θα μπορούσα να πω πως πριν αποφασίσουν αν ο αδελφός μου είναι ένοχος ή όχι καλά θα έκαναν να κάνουν μια καλή έρευνα και να ακολουθήσουν τα λεφτά (follow the money) και θα βρουν την λύση... Ο Φώτης δεν επρόκειτο ποτέ να κληρονομήσει την Τζένιφερ, υπήρχαν διαθήκες. Ας ερευνούσαν λοιπόν ποιος θα είχε όφελος να μην υπάρχει η Τζένιφερ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ