Πολυτελέστατο εστιατόριο με 3 αστέρια Michelin μετατράπηκε σε φιλανθρωπική κουζίνα – Εκατοντάδες πακέτα με φαγητό για φτωχούς (φωτό)

Ο Χαμ και το προσωπικό του παρασκευάζουν ένα τμήμα από τα 90.000 γεύματα που σερβίρονται κάθε εβδομάδα στους άπορους κατά τη διάρκεια της πανδημίας...

Ο σεφ Ντάνιελ Χαμ του Eleven Madison Park, ο οποίος έχει συνηθίσει να πληρώνεται για το εξαιρετικής ποιότητας κι εκτέλεσης φαγητό μου με τις αποκλειστικές μαύρες πιστωτικές κάρτες, τονίζει πως η πλουσιότερη ανταμοιβή του κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19 ήσαν τα ευγνώμονα χαμόγελα των φτωχών της Νέων Υόρκης, που τροφοδοτεί από το εστιατόριό του των τριών αστέρων Michelin, το οποίο έχει μετατρέψει σε φιλανθρωπική κουζίνα.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Looking forward to welcoming guests for a full lunch service, with the beautiful afternoon light streaming through the windows. #MakeItNice #ElevenMadisonPark

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη elevenmadisonpark (@elevenmadisonpark) στις

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Current view of our dining room as service gets underway #MakeItNice #ElevenMadisonPark

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη elevenmadisonpark (@elevenmadisonpark) στις

Οι μάγειροι στο εστιατόριο του Μανχάταν, το οποίο είχε αναδειχθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στον πλανήτη το 2017 από την Ακαδημία των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του κόσμου, ετοιμάζουν 3.000 γεύματα την ημέρα για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, αλλά και για τους αναξιοπαθούντες Νεοϋορκέζους, με τα περισσότερα από αυτά να διανέμονται σε μια εκκλησία του Χάρλεμ.

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

One final check at the pass from Chef @lockwood.b before dishes head to the dining room. #ElevenMadisonPark #MakeItNice

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη elevenmadisonpark (@elevenmadisonpark) στις

 

 

"Ηλθε ένας τις προάλλες και είπε: Θεέ μου, αυτό είναι το καλύτερο γεύμα που είχα ποτέ ", τόνισε ο Χαμ, που στεκόταν μέσα στο σκοτεινό κι άδειο εστιατόριο του, το οποίο έκλεισε στα μέσα Μαρτίου λόγω του κορονοϊού.

Δουλεύοντας παράλληλα με τη νεοϋορκέζικη ΜΚΟ Rethink Food, η οποία συγκεντρώνει τα φαγητά που περισσεύουν από εστιατόρια και τα διανέμει στους λιγότερο προνομιούχους, ο Χαμ και το προσωπικό του παρασκευάζουν ένα τμήμα από τα 90.000 γεύματα που σερβίρονται κάθε εβδομάδα στους άπορους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

"Όταν άρχισε αυτή η κρίση και έπρεπε να σβήσουμε τα φώτα για ένα λεπτό, νοιώσαμε σοκαρισμένοι όπως όλοι εξάλλου. Αλλά τότε πολύ γρήγορα αισθανθήκαμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε," εξηγεί ο Χαμ.

 

 

 

 

Χωρίς τα τραπεζομάντιλα και την πλούσια πελατεία της, η τραπεζαρία του εστιατορίου μοιάζει μοναχική σε σύγκριση με την πυρετική δραστηριότητα στην κουζίνα, όπου προετοιμάζονται τα γεύματα που θα διενεμηθούν σε εκκλησίες, κουζίνες απόρων, κοινοτικά κέντρα και δομές στέγασης αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Χαμ μετέτρεψε την κουζίνα σε μια ιεραποστολή, χρησιμοποιώντας ιδιωτικές δωρεές και 250.000 δολάρια επιχορήγηση από την American Express, τα οποία τέθηκαν στη διάθεση της Rethink Food.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dinner service... #makeitnice #makeitnicetogether

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Humm (@danielhumm) στις

 

Μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις για την αναχαίτιση της COVID-19 και την αποκατάσταση της ομαλότητας, ο Χαμ δηλώνει πως θα συνεχίσει να μαγειρεύει όχι μόνο για το 1% των εχόντων, αλλά και για εκείνους που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια.

"Το φαγητό είναι μαγικό, είναι τόσο ισχυρό. Εννοώ, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα στον κόσμο που μπορούν να αγγίζουν όλους μας", τονίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ