Ο Σπύρος Σούλης σας δίνει τα top 3 tips για να οργανώσετε τέλεια τις ντουλάπες σας

Tέλος η ακαταστασία της ντουλάπας...

Είναι από τα σημεία στο σπίτι για τα οποία ντρέπονται οι περισσότερες νοικοκυρές.Οι ντουλάπες με τα ρούχα είναι μονίμως ακατάστατες και αυτό δημιουργεί προβλήματα και στο να βρείτε το ρούχο που ψάχνετε τη στιγμή που το θέλετε αλλά και στην ψυχολογία σας.

Παρακάτω ακολουθούν τα top 3 tips οργάνωσης που μπορούν να βάλουν σε τάξη τις ντουλάπες σας μια και καλή.

Καθαρίστε τις

Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε να οργανώνετε μια ντουλάπα είναι πρώτα να την καθαρίσετε. Είναι πολύ πιθανό στο βάθος της να βρείτε αντικείμενα και ρούχα που είχατε να δείτε χρόνια.

Τις περισσότερες φορές συμβαίνει να έχετε ρούχα στις ντουλάπες σας που έχετε ξεχάσει εντελώς ότι έχετε. Μόλις καταφέρετε να τα δείτε όλα θα μπορέσετε επιτέλους και να οργανώσετε τον χώρο σας.

Αφιερώστε χρόνο στο να αποφασίσετε τι θα πετάξετε, τι θα δωρίσετε, τι θα πουλήσετε και τι θα κρατήσετε. Οτιδήποτε έχει να φορεθεί πάνω από ένα χρόνο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φορεθεί ποτέ ξανά στο μέλλον.

ντουλάπα

Ακολουθήστε ένα σύστημα

Ξεκινήστε αποφασίζοντας τι θέλετε να κρεμάσετε στην ντουλάπα σας και δουλέψτε με γκρουπ. Βάλτε όλα μαζί τα παντελόνια, όλα μαζί τα πουκάμισα, όλες μαζί τις ζακέτες έτσι ώστε κάθε φορά να ξέρετε πού πρέπει να ψάξετε για το οτιδήποτε.

Όσων αφορά τα διπλωμένα ρούχα καλό είναι και αυτά να τα γκρουπάρετε. Βάλτε σε άλλη στοίβα τα τζιν παντελόνια, σε άλλη τα κολάν, σε άλλη τις φόρμες και σε άλλη τα πουλόβερ σας, προτείνει ο Σπύρος Σούλης στο spirossoulis.com 

Γκρουπάρετε τα ρούχα σας ανάλογα με το σε ποια κατηγορία ανήκουν.

Οργανώστε Τέλεια τις Ντουλάπες σας Ακολουθώντας Αυτά τα 3 Tips Οργάνωσης!

Οργανώστε τα μικροαντικείμενα

Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί μέχρι τώρα ή να θεωρείτε ότι δεν είναι απαραίτητο αλλά το να επενδύσετε σε κάποια αντικείμενα αποθήκευσης πραγματικά θα σας βοηθήσει να βάλετε τα πάντα σε τάξη. Βάλτε σε ένα κουτί όλες τις ζώνες σας, σε ένα άλλο όλα τα σκουφιά και τα καπέλα σας και σε ένα άλλο όλα τα γάντια. Κάντε το ίδιο με τα καλσόν, τα κασκόλ και τις τσάντες σας.

ντουλάπες

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πού βρίσκεται το καθετί και πού πρέπει να ψάξετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ