Κορωνοϊός - Ελλάδα: Τέσσερα νέα κρούσματα σήμερα - Κανένας θάνατος, 22 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Η νέα ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα....

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 4 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.840, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

22 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 165 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Κανένας συμπολίτης μας δεν έχασε την ζωή του το τελευταίο 24ωρο.

Ν. Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν οι χώροι εστίασης και επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, με τήρηση των κανόνων, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα, οπότε και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται για όσους έρχονται από το εξωτερικό, ανέφερε ότι το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας για τους εισερχόμενους στη χώρα έχει παραταθεί και ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου.

Μιλώντας για το δεύτερο κύμα της στρατηγικής, αυτό της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι προχωρά ομαλά και σταθερά αναφέρει το ΑΠΕ.

Επισήμανε μάλιστα πως οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δείχνουν μια σύγχρονη, οργανωμένη χώρα, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ