Να πως θα φτιάξετε λεμονάδα με λεβάντα - Απαλλαγείτε αμέσως από πονοκεφάλους & άγχος!

Οφέλη που μας προσφέρει το έλαιο λεβάντας.

 

Το άγχος είναι το τρίτο πιο συχνό φαινόμενο που διαταράσσει την ψυχική μας υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο πονοκέφαλος είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν διάφορα φάρμακα για να μας ανακουφίσουν και, ενώ μπορεί να είναι χρήσιμα σε μερικές ακραίες περιπτώσεις, στην ουσία δεν μας ωφελούν.

Υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος και τον πονοκέφαλο. Ο πιο γευστικός τρόπος είναι αυτή η πανεύκολη λεμονάδα με λεβάντα.

Έλαιο λεβάντας

Αρωματίστε τη λεμονάδα σας με λεβάντα! Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αξιοποιήσετε τις εκπληκτικές φαρμακευτικές ιδιότητες της λεβάντας. Η λεβάντα είναι ένα υπέροχο αρωματικό βότανο που ηρεμεί τις αισθήσεις.

Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το έλαιο ή το άνθος της λεβάντας, ανάλογα με το τι θεωρείτε ότι είναι πιο κατάλληλο για την υγεία και την ευεξία σας.

Το καθαρό έλαιο λεβάντας είναι ένα απίστευτο αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται για υγεία και ευεξία. Είναι από τα πιο απαλά αιθέρια έλαια, αλλά και από τα πιο ισχυρά, για αυτό είναι το αγαπημένο αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στο σπίτι, καθώς διαθέτει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Οφέλη που μας προσφέρει το έλαιο λεβάντας.

Το λάδι λεβάντας διαθέτει μια χημικά πολύπλοκη δομή και περιέχει πάνω από 150 ενεργά συστατικά, γεγονός που εξηγεί την αποτελεσματικότητά του, καθώς ανακουφίζει από πολλά ζητήματα υγείας. Το έλαιο λεβάντας διαθέτει εκπληκτικές αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές, αντικαταθλιπτικές, αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές, αντισπασμωδικές, αναλγητικές, αποτοξινωτικές, καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ ρυθμίζει την υπόταση.

Ας δούμε μερικές από αυτές τις φανταστικές ιδιότητες του ελαίου λεβάντας:

  • Αντιφλεγμονώδες
  • Αντιμυκητιακό
  • Αντικαταθλιπτικό
  • Αντισηπτικό
  • Αντιβακτηριακό
  • Αντιμικροβιακό
  • Αντισπασμωδικό
  • Αναλγητικό
  • Αποτοξινωτικό
  • Ρυθμίζει την υπόταση
  • Καταπραϋντικό

Ερευνητές στη Φλόριντα έχουν διαπιστώσει ότι τα οφέλη που προσφέρει το έλαιο λεβάντας περιλαμβάνουν τη μείωση του άγχους και τη μείωση της ταχυπαλμίας σε φοιτητές της νοσηλευτικής που έδιναν εξετάσεις. Ακόμη και στο νοσοκομειακό περιβάλλον, η αρωματοθεραπεία με έλαιο λεβάντας αποδείχθηκε ότι μειώνει την προ-χειρουργική δυσφορία και είναι πιο χαλαρωτική από το μασάζ ή την απλή ανάπαυση.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει και φαρμακευτικές ιδιότητες. Είναι αποδεδειγμένο ότι μειώνει την κατάθλιψη, βελτιώνει την αϋπνία και ανακουφίζει από τους πόνους του τοκετού. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί και υποδηλώνουν ότι το έλαιο λεβάντας ανακουφίζει από πονοκεφάλους, επιπτώσεις από χρήση αλκοόλ, φλεβοκομβική συμφόρηση και από τον πόνο.

«Πολλές προηγούμενες έρευνες σχετικά με τη λεβάντα είχαν επικεντρωθεί στη χορήγηση λεβάντας μέσω της οσφρητικής οδού. Η αγχολυτική δράση της οσφρητικής λεβάντας έχει αποδειχθεί σύμφωνα με διάφορες κλινικές δοκιμές. ( Η αποτελεσματικότητα της αρωματοθεραπείας με έλαιο λεβάντας θεωρείται ότι οφείλεται στις ψυχολογικές επιδράσεις του αρώματος σε συνδυασμό με τις φυσιολογικές επιδράσεις των πτητικών ελαίων στο μεταιχμιακό σύστημα )

Αυτά τα ηρεμιστικά αποτελέσματα του ελαίου λεβάντας και των άλλων μεμονωμένων συστατικών ενδεχομένως να οφείλονται στην παραδοσιακή χρήση της λεβάντας. Η οσφρητικότητα του λαδιού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος, καθώς φθάνει στον βαθμό 51 της κλίμακας βαθμολόγησης Hamilton, ενώ βελτιώνει και τη διάθεση.

Κλινικές Δοκιμές για την Αρωματοθεραπεία με Λεβάντα

Ας δούμε μαζί ορισμένα επιλεγμένα παραδείγματα κλινικών δοκιμών για αρωματοθεραπεία με αιθέριο ελαίο λεβάντας:

  • Έρευνες έδειξαν την αγχολυτική δράση της αρωματοθεραπείας με αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ασθενείς που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι ασθενείς συμμετείχαν σε τουλάχιστον 1 συνεδρία αρωματοθεραπείας με 1% αιθέριο έλαιο λεβάντας. Σημαντικές αγχολυτικές επιδράσεις παρατηρήθηκαν στην πρώτη θεραπεία, ενώ η 2η και 3η θεραπεία δεν φάνηκε να είναι τόσο αποτελεσματικές ).
  • Σύμφωνα με άλλες έρευνες το άρωμα της λεβάντας θεωρείται πολύ ευχάριστο και συσχετίζεται με αλλαγές στο αυτόνομο νευρικό σύστημα ).
  • Άλλες έρευνες μελέτησαν το έλαιο λεβάντας για βελτίωση της διάθεση του προσωπικού και την ανακούφιση από το στρες σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Ένας σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων (85%) θεώρησε ότι το άρωμα λεβάντας βελτίωσε το περιβάλλον εργασίας μετά τη χρήση των καυστήρων ελαίου .
  • Σύμφωνα με άλλες έρευνες τα άτομα που λάμβαναν λάδι λεβάντας (10%) για 3 λεπτά βίωσαν μεγαλύτερο βαθμό χαλάρωσης και είχαν μειωμένες βαθμολογίες άγχους, βελτιωμένη διάθεση και αυξημένη βαθμολογία άλφα ισχύος στο EEG (δείκτης εγρήγορσης) και αυξημένη ταχύτητα σε μαθηματικούς υπολογισμούς .

Οι επιδράσεις της αρωματοθεραπείας μετρήθηκαν χρησιμοποιώντας την κλίμακα βαθμολόγησης Hamilton για την κατάθλιψη (HAMD) και το άγχος. Το άρωμα της λεβάντας μείωσε σημαντικά τα μέσα αποτελέσματα της HAMA, υποδεικνύοντας ότι η λεβάντα είναι ένα αποτελεσματικό, μη επεμβατικό μέσο για τη θεραπεία του άγχους σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

  • Η αρωματοθεραπεία με λεβάντα, με ή χωρίς μασάζ, μπορεί επίσης να μειώσει την αίσθηση του πόνου και την ανάγκη για συμβατικά αναλγητικά σε ενήλικες και παιδιά, αν αυτό χρήζει πιο αναλυτικής μελέτης.

Σπιτική Λεμονάδα με Λεβάντα!

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ακατέργαστο μέλι
  • 5 φλιτζάνια καθαρό νερό
  • 1/4 φλιτζάνι αποξηραμένη, οργανική, μαγειρική λεβάντα
  • 6 λεμόνια, ξεφλουδισμένα.
  • Κλαδάκια Λεβάντας για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

    1. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του νερού σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε και κατόπιν απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  1. Προσθέτουμε το μέλι και την αποξηραμένη λεβάντα και αφήνουμε μέσα στο κατσαρολάκι για περίπου 20 λεπτά.
  2. Ανακατεύουμε και μεταγγίζουμε το υγρό σε μεγαλύτερο δοχείο.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο.

Ας δούμε κάποιους άλλους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λεβάντα για το άγχος και τους πονοκεφάλους σύμφωνα με το naturalsoul.

Προσθέτουμε 5 έως 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στο νερό του μπάνιου εάν έχουμε ξηροδερμία.

  • Ψεκάζουμε 10 έως 12 σταγόνες λεβάντας στον αέρα όσο εργαζόμαστε για φυσική ανακούφιση από το στρες.
  • Προσθέτουμε 2 σταγόνες λεβάντας στο αγαπημένο μας έλαιο σώματος (αμυγδαλέλαιο κ.λπ.) και έχουμε ένα λάδι σώματος με όλα τα οφέλη της λεβάντας για απαλό δέρμα, ηρεμία, ενώ παράλληλα η λεβάντα διώχνει τα έντομα και μας χαρίζει γαλήνιο ύπνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ