O Άκης Πετρετζίκης τα λέει όλα στην Ελεονώρα: Η fail συνταγή & τα ρούχα που πέταξε στα σκουπίδια (βίντεο)

Όλα όσα είπε στην συνέντευξη...

Τον Άκη Πετρετζίκη είχε καλεσμένο η Ελεονώρα Μελέτη σε μια απολαυστική συνέντευξη εφ'όλης της ύλης. 

Ο πρώτος Master Chef της Ελλάδας και αγαπημένος μάγειρας όλων, μίλησε για πρώτη φορά για την λάθος συνταγή που έδωσε και τον έκανε να εγκαταλείψει τα εστιάτορα και τον ώθησε να ασχοληθεί με τη διαδικτυακή κουζίνα.

Μεταξύ των όσων είπε ο πρώτος Έλληνας MasterChef, ήταν και ένα άγνωστο -στους περισσότερους- περιστατικό όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του, το οποίο έμελλε να απογειώσει την καριέρα του. 

"Με το που τελείωσε το MasterChef ήμουν μετανιωμένος, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν υπήρχε κάτι μετά το MasterChef. Ειλικρινά είχα αποφασίσει να φύγω και έτυχε στο Πρωινό του Mega με τη Φαίη και τον Γιώργο και είχε ένα πρόβλημα υγείας ο Βασίλης Καλλίδης. Δεν είχαν μάγειρα και πήγα να κάνω μερικά γκεστ. Τελικά με κράτησαν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#greek #chef #cooking #cheflife #kitchenlab

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις

Επειδή με κράτησαν και αποφάσισα να το φέρω εις πέρας. Και το πρόβλημα εκεί ήταν μεγάλο. Γιατί πηγαίνεις σε ένα μαγειρικό σόου πρωινού και ουσιαστικά πρέπει να ρίξεις πάλι το εγώ σου. Είσαι ένα μάγειρας, θες να αποδείξεις σε όλους ότι ξέρεις να μαγειρεύεις και θες να κάνεις κάτι εντυπωσιακό.

Δεν ισχύει αυτό. Θέλει τη φασολάδα, το ρεβίθι, τη φακή. Εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα είχα ξανακάνει. Πρέπει να τα αφήσεις στην άκρη. Ήξερα να σου κάνω φουά γκρά, φιλέτα… Ήταν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση.

Ουσιαστικά όλη η φιλοσοφία της εταιρείας μου, ξεκίνησε από μια λάθος συνταγή που έκανα στο πρωινό του Mega. Πήγα και έκανα μια αγγλική συνταγή. Την ετοίμασα στο μαγαζί γιατί δεν είχα χρόνο και την έδειξα την επόμενη μέρα το πρωί. Φεύγω από το πρωινό και πάω στη δουλειά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fired-up! ?? #cheflife #flame #chefsofinstagram #greek #chef #slowmotion #donottrythisathome

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις

Δούλευα σε ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι. Γυρνάω σπίτι και ανοίγω το Facebook. Υπήρχε άπειρος κόσμος που με έβριζε. Μου έστελναν μηνύματα πως είμαι ανεύθυνος και δίνω συνταγές που δε βγαίνουν. Μιάμιση το βράδυ τελείωσα τη δουλειά μου και πήγα στη σπιτονοικοκυρά μου.

Της δίνω τα υλικά και τη συνταγή και λέω φτιάχτην. Μου χτυπάει μετά από μιάμιση ώρα και μου λέει "αυτό δε βγαίνει είναι νερό”. Λέω "η συνταγή είναι τόσο απλή. Πάμε μαζί να τη φτιάξουμε”. Ανεβαίνω πάνω χτυπάω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και όντως αυτό δεν έγινε ποτέ σαντιγί. Γιατί η σπιτονοικοκυρά μου και όλος ο κόσμος δεν είχαν το επαγγελματικό μίξερ που είχα εγώ στο μαγαζί. Και από τότε τα έφτιαχνα όλα στο σπίτι μου.

Εκεί κλονίστηκα. Πήγα να δείξω ότι ξέρω να μαγειρεύω. Δεν είναι αυτό. Είναι κοινωνική ευθύνη να δώσεις κάτι πετυχημένο. Τότε άρχισε η κρίση στην Ελλάδα. Υπήρχαν οικογένειες που είχαν 5 ευρώ να ταΐσουν το σπίτι τους. Να πας να δώσεις μια συνταγή που δε βγαίνει σε μια μάνα, δεν είναι απλά λάθος, είναι κακό. Εκεί πέρα αναπτύχθηκε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Σιγά-σιγά κατάλαβα πως το μεγαλύτερο εστιατόριο ήταν το σάιτ μου.

Όταν αναγκάστηκε να πετάξει τα ρούχα του στους κάδους

Μιλώντας για το ξεκίνημα της καριέρας του, αναφέρθηκε στην εργασιακή εμπειρία του στο Λονδίνο την οποία χαρακτήρισε ως τη χειρότερη φάση της ζωής του. Μάλιστα αποκάλυψε πως, όταν έφυγε από την Ελλάδα προκειμένου να βρει δουλειά, αναγκάστηκε να πετάξει στο αεροδρόμιο σχεδόν όλα του τα ρούχα, καθώς δεν του περίσσευαν τα χρήματα για να πληρώσει το υπέρβαρο.

 

«Ήθελα να φύγω έξω γιατί πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Ήξερα ελάχιστα αγγλικά, δεν είχα κανέναν άνθρωπο εκεί, δεν είχα ξαναφύγει εκτός Ελλάδος, ήταν η πρώτη φορά που θα ταξίδευα. Είχα μαζέψει με το ζόρι 1500 ευρώ για να φύγω. Είχα πάρει δύο βαλίτσες και στο αεροδρόμιο μου έβγαλαν ένα υπέρβαρο γύρω στα 600 ευρώ. Δεν είχα ταξιδέψει ξανά, ώστε να ξέρω ότι πληρώνεις παραπάνω. Πέταξα όλα μου τα ρούχα στα σκουπίδια γιατί δεν μπορούσα να πληρώσω το υπέρβαρο. Άμα πλήρωνα, δεν θα είχα λεφτά για να πάω στην Αγγλία. Οπότε, κράτησα τα απαραίτητα», είπε μεταξύ άλλων ο Άκης Πετρετζίκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ