Eurovision: 2 καταπληκτικά βίντεο με όλα τα τραγούδια από το 1956 έως το 2019 – Οι ελληνικές συμμετοχές, η Βίκυ Λέανδρος, η Έλενα Παπαρίζου

Δείτε όλες τις εμφανίσεις…

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision του 1956 ήταν ο πρώτος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Teatro Kursaal στο Λουγκάνο της Ελβετίας την Πέμπτη 24 Μαΐου.

 

Επτά δεκαετίες μουσικής ζωντανεύουν στο παρακάτω βίντεο, με αποσπάσματα από όλα τα τραγούδια που κέρδισαν την πρώτη θέση στα 62 χρόνια του Διαγωνισμού.

 

Ξεκινώντας με το Amar Pelos Dois που ερμήνευσε στο Κίεβο ο Salvador Sobral για τη Πορτογαλία, το ρολόι γυρίζει προς τα πίσω για να μας θυμίσει αξέχαστες στιγμές στην ιστορία της μουσικής.

 

Η διοργάνωση, η οποία μεταδίδεται κάθε χρόνο από το ντεμπούτο του το 1956, είναι ένα από τα μακροβιότερα τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο.

 

Ο νικητής του διαγωνισμού έχει καθοριστεί χρησιμοποιώντας πολλές τεχνικές ψηφοφορίας σε όλη την ιστορία του. Κέντρο σε αυτά ήταν η απονομή πόντων στις χώρες από τις εθνικές επιτροπές και τους τηλεθεατές.

 

H Eurovision ήταν πάντα ένας δημοφιλής διαγωνισμός στην Ελλάδα. Πρωτοεμφανίστηκε στον διαγωνισμό το 1974, στην 19η διοργάνωση, με την Μαρινέλλα και το τραγούδι «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου». Από τότε, έδινε σχεδόν πάντα το παρόν, εκτός από 6 περιπτώσεις. Η πρωτιά έλειπε, με τον κόσμο να την επιθυμεί διακαώς.

 

Το 2004, ο Σάκης Ρουβάς με το τραγούδι «Shake it» κατέκτησε την 3η θέση και άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη του κοινού. Την επόμενη χρονιά στο Κίεβο, η Ελλάδα θα στείλει στον διαγωνισμό την Έλενα Παπαρίζου με το τραγούδι «My Number One» σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους της Ναταλίας Γερμανού. Τότε ήταν και η χρονιά που κέρδισε η Ελλάδα για πρώτη φορά.

 

Το «Αpres Toi», το τραγούδι με το οποίο κέρδισε τη Eurovision το 1972, ερμήνευσε η Βίκυ Λέανδρος μαζί με την Έλενα Παπαρίζου στο πλαίσιο της βραδιάς του ελληνικού τελικού για τη συμμέτοχη της Ελλάδας στην Eurovision 2013. Ένα τραγούδι, το όποιο έχει χαραχθεί στη μνήμη μας και στην κάρδια μας…

 

Την συγκλονιστική ζωή ενός εκ των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών και παραγωγών, του Λέο Λέανδρος που έδρασε με τεράστια επιτυχία κατακτώντας την ευρωπαϊκή μουσική σκηνή τις δεκαετίες’50 ’60 και ’70 και πουλώντας ως συνθέτης περισσότερα από τριακόσια εκατομμύρια δίσκους φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος Γιάννης Βίτσας μέσα από το καινούργιο του βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του φθινοπώρου.

 

Ο σπουδαίος άνδρας της μουσικής βιομηχανίας αναφέρεται με λεπτομέρειες στην τεράστια καριέρα του, στην κόρη του Βίκυ Λέανδρος -την επαγγελματική πορεία της οποίας έστησε αποκλειστικά – αλλά και στις πολύτιμες συνεργασίες του με το Ντέμη Ρούσσο, τη Νανά Μούσχουρη, το Χούλιο Ιγκλέσιας και πολλούς ακόμα μεγάλους σταρ της Ευρωπαϊκής μουσικής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Βλέποντας αυτή την υπέροχη εκπομπή της Eurovision οφείλω να ομολογήσω ότι αισθάνομαι πολύ τυχερός γράφοντας αυτό το διάστημα τη βιογραφία του Λέο Λέανδρος, του πρώτου Έλληνα συνθέτη που κέρδισε το 1972 το διαγωνισμό εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο με το τραγούδι "Apres toi" που ερμήνευσε η κόρη του Βίκυ Λέανδρος και ξεπέρασε σε πωλήσεις διεθνώς τα 20 εκατομμύρια δίσκων. Ο Λεο Λέανδρος αυτή η σπουδαία ηγετική προσωπικότητα της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής, που σε λίγους μήνες κλείνει τα 97 έτη και τα τραγούδια ένωσαν περισσότερες από τέσσερις γενιές ανθρώπων παγκοσμίως ξεπερνώντας τα 300 εκατομμύρια πωλήσεις αναφέρεται στις συζητήσεις μας με τόση συγκίνηση για τη Eurovision που εδώ και 64 χρόνια μας θυμίζει πώς η μουσική με τον δικό της μαγικό τρόπο ενώνει στο παραμύθι της όλους τους λαούς @vanessa_leandros @vickyleandros.official

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Vitsas (@giannisvitsas) στις

 

Από τη μουσική σκηνή της Eurovision έχουν περάσει πολλοί καλλιτέχνες. Μερικοί, έμειναν στη μνήμη μας και έκαναν τεραστία καριέρα, άλλοι χάθηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν τους ξανάδαμε…

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ