Θέλετε μια ιδιαίτερη αλλά νόστιμη μακαρονάδα; Δοκιμάστε αυτή την λεμονάτη με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια διαφορετική μακαρονάδα από τον Άκη...

Συστατικά

250 γρ. σπαγγέτι, Νο 6

50 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. βούτυρο

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ. μπούκοβο

600 γρ. γαρίδες, μεγάλες, καθαρισμένες (κρατάμε την ουρά)

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/4 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη

1/4 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη

100 γρ. σπανάκι baby

100 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη

3 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ξύσμα λάιμ

1 κ.σ. χυμό λάιμ

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που δίνουν οι οδηγίες του κατασκευαστή.

Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά.

Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι μεγάλο και αρκετά βαθύ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε προσεκτικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα 50 γρ. από το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι  να αρχίζουν να βγάζουν τα αρώματά τους.

Σοτάρουμε στο τηγάνι και τις γαρίδες για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τη διαφάνειά τους και να παίρνουν χρώμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το κόλιαντρο, τον κουρκουμά και το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Αδειάζουμε προσεκτικά και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί, το φρέσκο κόλιαντρο και το ξύσμα του λάιμ (ή του λεμονιού).

Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, και σερβίρουμε με το χυμό του λάιμ (ή του λεμονιού), τον οποίο ρίχνουμε την τελευταία στιγμή.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Σε μια τέτοια μακαρονάδα το σημαντικό είναι να έχουμε έτοιμα όλα μας τα υλικά για να τη σερβίρουμε όταν πρέπει, με άψογα ψημένες γαρίδες και al dente ζυμαρικά.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ