Μια υπέροχη & πρωτότυπη μαρμελάδα για το πρωινό σας από την Ντίνα Νικολάου - Μούσμουλο με λεμονοθύμαρο

Παρεξηγημένο φρούτο το μούσμουλο, παρόλο που είναι πολύ νόστιμο και αρκετά οικονομικό. Την Άνοιξη που το βρίσκουμε παντού στις λαϊκές μπορείτε να πάρετε αρκετά μεγάλη ποσότητα και να φτιάξετε την πιο απίθανη μαρμελάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μαρμελάδα μούσμουλου με λεμονοθύμαρο!!! #confiture #nefles #μούσμουλα #dinasbakery #produitsbio #produitsdequalité #dinanikolaou_bakery #dinasbakery #dina_nikolaou_recipe συνταγή στο Link bio και στο www.dinanikolaou.gr ?

A post shared by Dina Nikolaou (@dina.nikolaou) on

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά ώριμα μούσμουλα

1.100 γρ. καστανή ζάχαρη

Χυμό από 1 λεμόνι

25-30 κλαδάκια λεμονοθύμαρο, φρέσκο

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Πλένω καλά τα μούσμουλα με κρύο, τρεχούμενο νερό. Με ένα μαχαίρι αφαιρώ τη φλούδα τους. Τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια τα οποία κρατάω μαζί με τις φλούδες.

ΒΗΜΑ 2 Τα ζυγίζω και πρέπει να είναι περίπου 1.600-1.700 γρ.

ΒΗΜΑ 3 Βάζω τα μούσμουλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτω τη ζάχαρη. Σε ένα τουλουπάνι ή σε ένα κομμάτι τούλι βάζω τα κουκούτσια και λίγες από τις φλοίδες που έχω κρατήσει. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζω για 45 λεπτά χωρίς να ανακατέψω.

ΒΗΜΑ 4 Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τα φρούτα να κρυώσουν. Αφαιρώ το τουλουπάνι και το πετάω. Ρίχνω τα φύλλα από τα μισά κλαδάκια λεμονοθύμαρο και με το ραβδομπλέντερ Sencor, πολτοποιώ τα φρούτα αλλά όχι εντελώς. Θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια κομμάτια.

ΒΗΜΑ 5 Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτω το χυμό λεμονιού και βράζω για 15 λεπτά μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα υπόλοιπα φύλλα λεμονοθύμαρου. Ανακατεύω και μοιράζω τη μαρμελάδα καυτή, σε αποστειρωμένα βάζα. Αναποδογυρίζω και αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει.

WHO IS WHO

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ