Απίστευτο ατύχημα σε αγώνες ταχύτητας: Έτρεχε με 305 χιλιόμετρα την ώρα, έκανε 15 τούμπες και γλίτωσε (βίντεο)

Οδηγός γλύτωσε από θαύμα, στην προσπάθειά του να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας που είχε κάνει ο ίδιος. Βγήκε σώος μέσα από τις λαμαρίνες

Οδηγός γλύτωσε από θαύμα, στην προσπάθειά του να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας που είχε κάνει ο ίδιος. Βγήκε σώος μέσα από τις λαμαρίνες
Ο στόχος του Brian Gillespie ήταν να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ ταχύτητας σε έδαφος (land speed record) οδηγώντας ένα "2010 Honda Insight EX" και να τεστάρει την παθητική ασφάλεια του οχήματος.Τρέχοντας με 190 μίλια την ώρα (305 χιλιόμετρα) είδε το αυτοκίνητο του να ντελαπάρει και να γίνεται μια "μπάλα" από λαμαρίνες στη μέση της ερήμου, όπως γράφει το news247.gr.

Το τρομακτικό ατύχημα έγινε στην έρημο του El Mirage (αποξηραμένη λίμνη για την ακρίβεια) της νότιας Καλιφόρνια σε αγώνα ταχύτητας που διοργανώθηκε από την Southern California Timing Association.
 
Ο Gillespie, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα 200 μίλια την ώρα, που είναι και το ατομικό του ρεκόρ, κατάφερε παρά το τρακάρισμα να γλιτώσει από του Χάρου τα δόντια. Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ρήξη πνεύμονα και πολλαπλά κατάγματα. Παρόλα αυτά, διέφυγε τον κίνδυνο.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα.


Watch this LSR Honda Insight crash at 190 mph... από CDemo83

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ