Mε 20,2% μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – 69% θετική εικόνα του Κυρ. Μητσοτάκη δείχνει η δημοσκόπηση της Οpinion Poll

 Πώς βαθμολογούν οι πολίτες πρωθυπουργό και υπουργούς στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού...

Σύμφωνα  με το βαρόμετρο της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Μαΐου σε δείγμα 1.080 νοικοκυριών, οι πολίτες δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι, σε ποσοστό 43% από την συνολική στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης, το 74% δηλώνει θετικό και μάλλον θετικό στην επιβολή ποινών και μέτρων που ήδη έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να σταματήσουν οι συναθροίσεις.

22

Μητσοτάκης - Τσίπρας

Η δημοτικότητα του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 69% θετικές γνώμες ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 28%. Μεγάλη είναι η διαφορά και στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος στην πρωθυπουργία με τον κ. Μητσοτάκη να συγκεντρώνει 52% και τον κ. Τσίπρα 19,5%.

33

Στις 22 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 22 μονάδες.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 44% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%. Ακολουθούν ΚΚΕ 5,5% ΚΙΝΑΛ 4,9% Ελληνική Λύση 4,4% και ΜέΡΑ25 3,3%.

44

Δημοτικότητα των υπουργών

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται στη πρώτη θέση των προτιμήσεων με 60% θετικές γνώμες. Τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 55%. Ύστερα έρχονται ο Νίκος Δένδιας με 54%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 53%, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με 51% και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με 48,7%.

55

Τα οικονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για την στήριξη Επιχειρήσεων και εργαζομένων

Το 34% δηλώνει ότι ότι είναι αρκετά ικανοποιημένο με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα και το 6% δηλώνει ότι είναι πολύ ικανοποιημένο. Αντίθετα, το 49% δηλώνει ότι είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ