Σπύρος Σούλης: Κι όμως μια μαξιλαροθήκη έχει χρήσεις που δεν μπορείτε να φανταστείτε - 6 εναλλακτικές που θα σας λύσουν τα χέρια!

Μία παλιά μαξιλαροθήκη μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη!

Είχατε σκεφτεί καθόλου μέχρι σήμερα τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τις μαξιλαροθήκες εκτός από την κύρια χρήση τους; Εμείς σας παρουσιάζουμε 6 εναλλακτικές χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια.

Φτιάξτε προστατευτικά για τα ρούχα σας Πάρτε μια μαξιλαροθήκη, τρυπήστε την στη μια μεριά για να περάσετε την κρεμάστρα και βάλτε εκεί ρούχα που θέλετε να προστατέψετε από τη σκόνη.

Μπορείτε πανεύκολα να φτιάξετε προστατευτικά για τα ρούχα σας.

Φτιάξτε τσάντα Χρησιμοποιώντας μια μαξιλαροθήκη μπορείτε να φτιάξετε μια τσάντα για να πάτε στη λαϊκή αγορά χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε ολόκληρο καρότσι. Απλά ράψτε τη μαξιλαροθήκη σας ώστε να πάρει τη μορφή τσάντας και ράψτε επίσης 2 χερούλια για να την κρατάτε.

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τσάντα χρησιμοποιώντας μια παλιά μαξιλαροθήκη.

Χρησιμοποιήστε μαξιλαροθήκη στο πλύσιμο Αν θέλετε να πλύνετε τα αρκουδάκια του παιδιού σας (ή κάτι άλλο εξίσου ευαίσθητο...) και φοβάστε μην φθαρούν στο πλυντήριο, τότε βάλτε τα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη και τοποθετήστε τα στη συνέχεια στο πλυντήριο. Το σαπούνι και το νερό θα περάσουν μέσα από τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη αλλά τα παιχνίδια του παιδιού σας θα μείνουν προστατευμένα.

Πλύντε τα παιχνίδια του παιδιού σας στο πλυντήριο βάζοντάς τα μέσα σε μαξιλαροθήκες για να τα προστατέψετε.

Φτιάξτε καλάθι άπλυτων Αν δεν έχετε χώρο να βάλετε στο μπάνιο σας ένα καλάθι άπλυτων, μπορείτε να κρεμάσετε μια όμορφη μαξιλαροθήκη και να πετάτε εκεί τα άπλυτά σας. Επίσης μπορείτε να βάλετε μια μαξιλαροθήκη σε κάθε παιδικό δωμάτιο και να ξέρει το παιδάκι σας πως εκεί πρέπει να βάζει τις βρώμικες κάλτσες και τα εσώρουχα.

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο καλάθι άπλυτων.

Ξεσκονίστε τον ανεμιστήρα Είτε έχετε ανεμιστήρα οροφής είτε επιτραπέζιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαξιλαροθήκες για να τους ξεσκονίσετε. Περάστε την μαξιλαροθήκη στο πέταλο του ανεμιστήρα οροφής, βάλτε τον σε λειτουργία για λίγη ώρα, ώστε να φύγουν οι πολλές οι σκόνες μέσα στη μαξιλαροθήκη, και στη συνέχεια αφού τον κλείσετε καθαρίστε τον προσεκτικά.

Ξεσκονίστε καλά τον ανεμιστήρα οροφής βάζοντας στους κάλυκες μαξιλαροθήκες.

Φτιάξτε ρούχα Μπορεί αυτό το project να είναι αρκετά προχωρημένο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Χρησιμοποιώντας μια μαξιλαροθήκη μπορείτε να φτιάξετε φορέματα, μπλούζες ή και κορδέλες για τα μαλλιά.

Κι όμως αυτό το συνολάκι φτιάχτηκε από μαξιλαροθήκη.

Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλαπλούς τρόπους, σε μια εποχή που τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο, στην εποχή των diy, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Ψάξτε, διαβάστε και ανακαλύψτε τρόπους ώστε να αξιοποιήσετε καθετί που έχετε με διαφορετικούς τρόπους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ