Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ποια η σχέση της βιταμίνης D με τον COVID-19 - Ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης δικαιώνεται

Τι μας έλεγε για τη σχέση της βιταμίνης D με τον COVID-19 πριν από περίπου 1 ½ μήνα?

Μέχρι και σχετικό βίντεο «παρακαταθήκη» έχει δημοσιεύσει (μετά και από την αμφισβήτηση κάποιων) για τις επόμενες επιστημονικές επισημάνσεις που έρχονται.

Δύο νέες πολύ πρόσφατες σχετικές έρευνες επισημαίνουν την πιθανή σχέση της βιταμίνης του ήλιου με τον COVID-19, τονίζοντας παράλληλα την ύψιστη σημασία της στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού!

Η πρώτη δημοσιεύτηκε από Άγγλους ερευνητές του ιδρύματος Queen Elizabeth και του Πανεπιστημίου East Anglia (Δείτη την έρευνα).

Οι συγγραφείς συνέκριναν τον μέσο όρο επιπέδων Βιταμίνης D σε 20 ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με τα κρούσματα κορωνοϊού και την θνησιμότητα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε χώρες όπου υπήρχαν χαμηλά επίπεδα Βιταμίνης D παρουσιάστηκε μεγαλύτερη θνησιμότητα. Να σημειωθεί ότι η μελέτη βρίσκεται σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο, όπως επίσης και ότι η συγκεκριμένη έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας και στην Ελλάδα (Δείτε ΕΔΩ)

Η δεύτερη μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Northwestern University και του Boston Medical Center και δημοσιεύθηκε στις 30/04/2020 (Βρείτε την ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της, ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης από τον COVID-19 μεταξύ των ασθενών με σοβαρή ανεπάρκεια Vit D είναι 17,3%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για άτομα με φυσιολογικά επίπεδα Vit D είναι μειωμένο κατά 15,6% αναφέρει το logodiatrofis.

Δεδομένου ότι ο δείκτης φλεγμονής CRP, ο οποίος αποτελεί ισχυρή ένδειξη σοβαρής προσβολής από τον COVID-19, σχετίζεται με την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D, τα ευρήματα των συγγραφέων υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη D μπορεί να μειώνει τη σοβαρότητα του COVID-19 καταστέλλοντας τον καταρράκτη εμφάνισης της εν λόγω κυτοκίνης (CRP) σε ασθενείς με COVID-19.

Είμαι σίγουρος ότι όλο και περισσότερες μελέτες που θα δημοσιευθούν στο άμεσο μέλλον θα υποστηρίξουν την άποψη που εδώ και πολύ καιρό ΠΡΩΤΟΙ εμείς φωνάζουμε στο Logodiatrofis.gr (Βρείτε το ΕΔΩ)!!  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ