Θέλετε ένα σούπερ απολαυστικό & λαχταριστό κέικ σοκολάτας; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη (βίντεο)

Ένα γλυκό όλο σοκολάτα...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σας έχω τρελάνει με τα σοκολατένια γλυκά! ?? Και πιστέψτε με... τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα σούπερ απολαυστικό και λαχταριστό κέικ σοκολάτας! ? Βρείτε τη #syntaghthshmeras στο link στο προφίλ μου! A foolproof recipe for the classic chocolate bundt cake that you all love! ? Fluffy and scrumptious, it's a treat to enjoy at any time of the day! Find #therecipeoftheday at the link in bio! #chocolate #cake #chocolatecake #cakesofinstagram #homemadecake #homemadedessert #sweettooth #greek #chef

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Συστατικά

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. κακάο

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. γάλα

Για το σερβίρισμα

κακάο

ζάχαρη άχνη

100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 2-3 κ.σ. από το μείγμα των στερεών, συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. από τα στερεά υλικά, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Αφαιρούμε τον κάδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μία φόρμα κέικ 28 εκ. με τρύπα και βάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Σερβίρουμε με κακάο, άχνη ζάχαρη και λιωμένη κουβερτούρα.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ