Λίνα Μενδώνη: Στις 18 Μαΐου ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, αρχίζουν πρόβες & γυρίσματα - Ποιοι θα λάβουν τα 800 ευρώ

Ποιοι εντάσσονται αναδρομικά στο επίδομα των 800 ευρώ.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ανακοίνωσε πριν από λίγο τα μέτρα στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού, καθώς και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες αναμένεται να αρθούν τα μέτρα στους πολιτιστικούς χώρους.

Όπως ανέφερε η κ. Μενδώνη, από τις 18 Μαΐου θα ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ αναμένεται να αρχίσουν οι πρόβες και τα γυρίσματα.

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα θερινά σινεμά και 15 ημέρες μετά θα ανοίξουν και τα μουσεία και πάλι με την τήρηση ασφαλείων μέτρων προστασίας.

Τέλος, στις 15 Ιουλίου πρόκειται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, να ξεκινήσουν τα δρώμενα σε ανοικτούς χώρους.

Όσον αφορά, δε, τα μέτρα στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού, η κ. Υπουργός ανέφερε πως «δικαιούχοι των 800 ευρώ είναι όλοι οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έληξαν πρόωρα».

Περιγράφοντας τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, η κ. Μενδώνη είπε ότι αμέσως μετά το lockdown, οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό συμπεριλήφθηκαν στα μέτρα.

Όπως είπε η κ. Μενδώνη, δικαιούχοι της αναδρομικής επέκτασης των 800 ευρώ είναι όσοι απασχολήθηκαν σε περισσότερους του ενός εργοδότη από 15/3/2020 ως 20/4/2020 και είχαν κατά μέσο όρο εβδομαδιαίως μέχρι 30% συνολικά ώρες εργασίας, θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 14 και 15 Μαΐου.

Επίσης, δικαιούχοι είναι, πλέον και όσοι από 1/6/2019 ως την 1/3/2020 έχουν εκτελέσει περιστασιακή εργασία με 6 μεροκάματα τον μήνα ή 50 μεροκάματα συνολικά, οι οποίοι θα λάβουν τα 800 ευρώ.

Με ειδική ρύθμιση εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά οι ταξιθέτες του Μεγάρου Μουσικής, ενώ όπως είπε η Λίνα Μενδώνη πρόκειται να δημιουργηθεί μητρώο καλλιτεχνών.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ