Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης - Είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε 36 παιδιά - Οργή από τις οικογένειες των θυμάτων του (βίντεο)

Η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου είναι ανάστατη ενώ οι οικογένειες που έχουν θύματα του παιδεραστή είναι οργισμένες και απογοητευμένες.

Απογοήτευση και οργή κυριαρχεί στο Ρέθυμνο μετά την είδηση της αποφυλάκισης του κατά συρροή παιδεραστή, Νίκου Σειραγάκη.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, ο πρώην προπονητής είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε βάρος 36 (!) παιδιών και χθες αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών.

Η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου είναι ανάστατη ενώ οι οικογένειες που έχουν θύματα του παιδεραστή είναι οργισμένες και απογοητευμένες.

«Οι οικογένειες είναι πολύ στεναχωρημένες και απογοητευμένες. Όχι τόσο από την δικαιοσύνη η οποία έπραξε το καθήκον της. Αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών κι συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτού του τύπου τα εγκλήματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους που θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως έχει μεταμεληθεί.

Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα.

Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής. Και εάν δεν πιστοποιηθεί ότι αυτός ο τρόπος ζωής του κατηγορουμένου έχει αλλάξει τότε κατά την άποψή μου, αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.

 

 

«Η θέση του είναι στη φυλακή»

Ήδη έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος στον Νίκο Σειραγάκη να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο ωστόσο είναι κάτι που δεν καλύπτει την τοπική κοινωνία.

«Αυτός ο περιοριστικός όρος να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο υπάρχει αλλά δεν μας καλύπτει. Η θέση του είναι στις φυλακές μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχει μεταμεληθεί, ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του, που δεν το έχει πράξει αυτό.

Δεν καλύπτει ούτε εμένα σαν συνήγορο πολιτικής αγωγής, ούτε τους συναδέλφους μου, ούτε την κοινωνία του Ρεθύμνου», είπε σχετικά ο κ. Μουνδριανάκης, όπως αναφέρει cretapost.gr.

Παράλληλα, εξήγησε και πώς πάρθηκε η απόφαση της αποφυλάκισής τους και ανέφερε ότι θα ασκήσουν έφεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ