Προφυλακίστηκε ο 29χρονος για το φονικό στα Ανώγεια - Έκλαιγε δύο ώρες με αναφιλητά (φωτό- βίντεο)

«Δεν με ενδιαφέρει η ζωή μου, η τύχη μου από δω και πέρα... Εγώ έχασα τον άγγελό μου, τον αγαπημένο μου πατέρα» είπε, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος.

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του σήμερα ο 29χρονος Κρητικός που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη, το περασμένo Σάββατο στ' Ανώγεια.

Η απολογία του αποδείχθηκε πολύωρη με αποτέλεσμα να εξέλθει του Δικαστικού Μεγάρου, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. 

Νωρίτερα έξω από το δικαστικό Μέγαρο του Ρεθύμνου, βρέθηκαν αρκετοί συγγενείς του.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο 29χρονος επέμεινε σε αυτά που είχε ισχυριστεί και προανακριτικά. Ότι δηλαδή είδε τον πατέρα του νεκρό και από πάνω του τον Γιώργο Ξυλούρη με συνέπεια να θολώσει και αδειάσει το όπλο του στον σχεδόν συνομίληκό του. 

 

 

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπερασπίσεως του 29χρονου, Διονύσης Βέρρας ανέφερε:

Αυτοί που συμβουλεύουν την οικογένεια Ξυλούρη να παρουσιάσει άλλο όπλο μη εμπλεκόμενο στο περιστατικό παρέχουν κακές υπηρεσίες στις δύο οικογένειες και στην κοινωνία των Ανωγείων. Στον τόπο του εγκλήματος υπάρχουν κάλυκες από δύο όπλα και ειδικά ένα ζεύγος κάλυκα - βολίδας από 9αρι πιστόλι, που προφανώς δεν θα ταυτοποιηθεί με το όπλο που παρέδωσε η άλλη πλευρά. Είναι αδύνατον να σταθεί στη δικαστική διαδικασία ένας τέτοιος ισχυρισμός.

Ο Διονύσης Βέρρας

«Δεν σταμάτησε ούτε ένα λεπτό να κλαίει με αναφιλητά... Επί δύο ώρες έκλαιγε και προσπαθούσε να περιγράψει αυτό που του συνέβη και αυτό που ένιωθε... Και οι τοίχοι κλάψανε στην απολογία του...» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, Διονύσης Βέρρας.

Όταν, δε, ρωτήθηκε πως ένιωθε από την Ανακρίτρια, ο 29χρονος είπε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «Δεν με ενδιαφέρει η ζωή μου, η τύχη μου από δω και πέρα... Εγώ έχασα τον άγγελό μου, τον αγαπημένο μου πατέρα».

Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Σπανάκη, δεύτερη συνήγορος υπερασπίσεως του 29χρονου, δήλωσε «Ο εντολέας μου έκανε  πραγματική κατάθεση ψυχής κατά την απολογία του», σύμφωνα με το e-kriti.gr.

Σύμφωνα με την κ. Σπανάκη, κατά την απολογία του, ανέφερε «Δεν με νοιάζει για μένα, για τη ζωή μου, για την τύχη μου από δω και πέρα. Έχασα τον άγγελό μου τον αγαπημένο μου πατέρα».

Να σημειωθεί ότι την ώρα που έβγαινε από τα δικαστήρια, οι συγγενείς του φώναζαν «Σ' αγαπάμε, ο μπαμπάς είναι μαζί σου».

Ο 29χρονος εξερχόμενος των δικαστηρίων φορούσε, όπως και κατά την πρώτη μεταφορά του εκεί την Δευτέρα, αλεξίσφαιρο γιλέκο για προστασία αλλά και μάσκα ως πρόσφατο μέτρο για τον κορωνοϊό ενώ έξω με σκυμμένα πρόσωπα βρίσκονταν οι συγγενείς του.

Με μαύρα ρούχα και πρόσωπα γεμάτα θλίψη, περίμεναν καθ΄όλη τη διάρκεια της απολογίας του, έξω από τα δικαστήρια Ρεθύμνου, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

H σύζυγος του Λευτέρη Καλομοίρη και μητέρα του 29χρονου κατηγορούμενου

Tραγικές φιγούρες η μητέρα και τα αδέρφια του καθ’ ομολογίαν δράστη, καθώς μέσα σε λίγη ώρα, έχασαν, η μεν τον σύζυγο, οι δε τον πατέρα τους και τώρα θα δουν αντίστοιχα γιο και αδερφό, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αιματηρή συμπλοκή δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί στο σύνολό τους καθώς η κάθε πλευρά αναφέρει την δική της εκδοχή.

Ειδικότερα, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο… φως το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια υπήρξαν αρκετές ασάφειες τόσο στον τρόπο με το οποίο ξεκίνησε ο καυγάς όσο και στις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες, έχασαν την ζωή τους οι δύο άνδρες.

Μάλιστα, ακόμα και σήμερα – τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα – έχουν μείνει αρκετές ερωτήσεις αναπάντητες ενώ καθημερινά δημιουργούνται νέες.

 

(Photo: e-kriti.gr/ cretapost.gr)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ