Πιο ευτυχισμένοι οι άνδρες που παντρεύονται όμορφες γυναίκες-Διαβάστε γιατί

Οι ελκυστικές γυναίκες φαίνεται ότι κερδίζουν και στην περίπτωση του γάμου το προβάδισμα.

Οι ελκυστικές γυναίκες φαίνεται ότι κερδίζουν και στην περίπτωση του γάμου το προβάδισμα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η ψυχολόγος Andrea Meltzer και δημοσιεύθηκε στη Journal of Personality and Social Psychology, γράφει το gamos.gr.



Η Andrea παρακολουθούσε τα τέσσερα πρώτα χρόνια του γάμου 450 ζευγαριών και μαζί με την ομάδα της κατέληξαν οι άνδρες νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένοι όταν η γυναίκα τους παραμένει ελκυστική. Επιβεβαιώθηκε, λοιπό, η λαϊκή πεποίθηση ότι οι άνδρες δίνουν σημασία στην εμφάνιση περισσότερο από τις γυναίκες.

«Η επίδραση της γοητείας που ασκεί μια περιποιημένη γυναίκα στην ικανοποίηση του άνδρα της είναι πολύ πιο ισχυρή από την αυτήν που ασκούν οι ωραίοι σύζυγοι στις συζύγους τους» επισημαίνει η Andrea.

Αυτό βέβαια λειτουργεί θετικά και για τις ελκυστικές γυναίκες - ελκυστικές για τους άνδρες του, για να είμαστε ακριβείς. Γιατί πολύ απλά οι άνδρες τους τούς ανταποδίδουν την έλξη που νιώθουν για εκείνες. Και κάπως έτσι ξεκινά ένα αμφίδρομο αλισβερίσι χαράς και ικανοποίησης.

Μια αντίστοιχη μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 στο Ινστιτούτο Σχέσεων στο UCLA είχε καταλήξει σε παρόμοιο συμπέρασμα. Οι ερευνητές διατύπωσαν, τότε, τη θεωρία ότι οι άνδρες που δήλωσαν ότι αισθάνονται τυχεροί που είναι παντρεμένοι ήταν όσοι θεωρούσαν ελκυστική τη σύζυγο τους ενώ και οι όμορφες γυναίκες δήλωναν πολύ ευτυχισμένες.      

«Φαίνεται ότι οι άνδρες είναι πιο πιστοί και πιο έτοιμοι να προσφέρουν ικανοποίηση στις συζύθγους τους όταν ξέρουν ότι θα πετύχουν την καλύτερη συμφωνία. Είναι ένα deal που δημιουργούν στο μυαλό τους. "Σε θέλω όμορφη και τότε θα κάνω το καλύτερο για εσένα" εξηγούσε ο υπεύθυνος εκείνης της μελέτης.  
Το περίεργο είναι ότι η ομορφιά και η περιποιημένη εμφάνιση των συζύγων φαίνεται να μην αποτελεί κίνητρο για τις συζύγους να φροντίζουν αντίστοιχα για τη δική τους εμφάνιση - και έχουμε δει και έχουμε δει τέτοια παραδείγματα στο δρόμο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ