Θρήνος στην κηδεία του 63χρονου ντελικανή - Τα σπαρακτικά λόγια της κόρης του θύματος: «Θρηνούμε για τον πατέρα μου & κλαίμε και για τον άλλο νεκρό»

Η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη, στον επικήδειο για τον πατέρα της κάλεσε την κοινωνία των Ανωγείων να παραμείνει ενωμένη.

Δίδαξε πολιτισμό η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη στον μικρό επικήδειο που εκφώνησε για τον πατέρα της στην εκκλησία της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων.

Μαζί με τον πατέρα της αποχαιρέτησε και το Γιώργο Ξυλούρη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό", είπε χαρακτηριστικά καλώντας την ανωγειανή κοινωνία να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη.

Παράλληλα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό "γιατί αυτά του άρεσαν πάντα".

 «Δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου αλλά και τις δύο ψυχές που χάθηκαν, θρηνούμε και για τις δύο. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στις δύο οικογένειες ώστε να αντέξουν τον πόνο και να προχωρήσουν κι όλα να τελειώσουν εδώ», είπε χαρακτηριστικά, η κόρης του 63χρονου συμμετέχοντας όπως όλα δείχνουν, στην προσπάθεια που γίνεται από πολλούς ανθρώπους στην περιοχή ώστε να διατηρηθεί η ηρεμία ανάμεσα στις δύο οικογένειες αλλά και ολόκληρου του χωριού, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Στο τελευταίο αντίο στον 63χρονο βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, όπως συνέβη και στην κηδεία του 30χρονου το απόγευμα της Κυριακής, καθώς το χωριό δεν έκανε κανένα διαχωρισμό. 

Η παρουσία των αστυνομικών ήταν διακριτική ενώ η απόφαση της οικογένειας να μεταφερθεί η σορός του 63χρονου όχι στο πατρικό σπίτι που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το σπίτι του 30χρονου αλλά στο χώρο όπου διατηρεί επιχείρηση η οικογένεια, στην είσοδο του χωριού των Ανωγείων, χαρακτηρίστηκε ως μία απόφαση που βοήθησε στην ηρεμία που είναι απαραίτητη αυτές τις ώρες για τα Ανώγεια.

Ο επικήδειος της κόρης του Λευτέρη Καλομοίρη, Αριστέας

Τα λόγια της Αριστέας Καλομοίρη στην κηδεία του "Ντελικανή" των Ανωγείων ήταν σπαρακτικά.

"Ευχαριστώ θερμά όλο τον κόσμο που βρίσκεται εδώ για να τιμήσει τον πατέρα μου. Τον Ντελικάνη μας. Έναν άνθρωπο που από το υστέρημά του μας μεγάλωσε αλλά και συμμετείχε πάντα στις χαρές και τις λύπες του χωριού. 

Αλλά σήμερα δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου. Χάθηκαν δύο ψυχές και θρηνούμε και για τις δύο. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στις δύο οικογένειες να αντέξουν τον πόνο και να προχωρήσουν ώστε όλα να τελειώσουν εδώ.

Ο πάτερας μου ήταν μερακλής, γλεντζές, αγαπούσε τη ζωή και την παράδοση. Ετσι Θέλω να τον αποχαιρετήσετε απόψε όλοι σας. Με τραγούδια και μαντινάδες. 

 Πατέρα μου καλό ταξίδι. Και σου λέω μόνο αυτό:

 Ο,τι κι αν πω μου φαίνεται θα είναι για σένα λίγο.
Για Αυτο σιωπώ και αρέσει μου μόνο να σε ξανοιγω…"

Η Αριστέα Καλομοίρη θα συνεχίσει στα ίδια βήματα του πατέρα της, αναλαμβάνοντας την σχολή χορού που διατηρούσε ο Λευτέρης Καλομοίρης από το 1990 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει το anogi.gr.

Στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής οι Ανωγειανοί αποχαιρέτησαν τον Λευτέρη Καλομοίρη όπως του άρμοζε. Με τραγούδια και μαντινάδες. 

Σπαρακτική είναι η μαντινάδα του γιου του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, γνωστού μαντιναδολόγου, που χθες το βράδυ έπεσε νεκρός από σφαίρες κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής στα Ανώγεια.

Λίγες ώρες μετά το διπλό φονικό, ο γιος του Λευτέρη «αποχαιρέτησε» με μία μαντινάδα τον πατέρα του, αναρτώντας την στα social media, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Η ανάρτηση αναφέρει:

Ο,τι αξιζει δε μπορεί

Ο χρόνος να το θάψει

Θα ρθει καιρός που Η φλόγα ντου

στον ουρανό θα λάμψει,

Καλο ταξίδι πατέρα...

Πολλοί ήταν και οι φίλοι και οι συγχωριανοί του 63χρονου "ντελικανή" που ανήρτησαν, προς τιμήν του, μαντινάδες στα social media, μην μπορώντας να πιστέψουν τον χαμό του...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ