Η πρώτη μεγάλη έρευνα για την καραντίνα στην Ελλάδα & την επόμενη μέρα: Συνέπειες από την απομόνωση & ο φόβος της ανεργίας

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.322 πολίτες και βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα για το πως βλέπουν οι Έλληνες την κατάσταση που διανύουμε...

Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Αλφαβητισμού στην Υγεία και στα ΜΜΕ (hit.org.gr) διενήργησε την πρώτη έρευνα στη χώρα μας σχετικά με την καραντίνα και την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. 

Στην ανεξάρτητη έρευνα συμμετείχαν 1.322 πολίτες και βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα για το πως βλέπουν την κρίση του κορωνοϊού οι Έλληνες.

8 στους 10 Έλληνες, δηλαδή το 80,3%, ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση, ενώ το 31,2% των ερωτηθέντων ζουν με τον φόβο της ανεργίας λόγω του κορωνοϊού.

Επίσης, το 63,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα περιοριστούν οι ατομικές τους ελευθερίες λόγω της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, πως το 18,4%, δηλαδή σχεδόν 1 στους 5 πολίτες, πέρασε την καραντίνα σε συνθήκες απομόνωσης, ήταν απόλυτα μόνοι στο σπίτι.

Επίσης, το 65% των Ελλήνων πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση ελέγχει την κατάσταση.

Διαφορετικές απαντήσεις δόθηκαν στο ερώτημα «πώς νιώθετε τις τελευταίες 40 ημέρες», με αρκετούς να δηλώνουν ψύχραιμοι, άλλοι προβληματισμένοι και φοβισμένοι.

Με την έρευνα του Ινστιτούτου Επικοινωνίας και Αλφαβητισμού στην Υγεία και στα ΜΜΕ επιβεβαιώνεται η μεγάλη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα και τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, με 9 στους 10 να δηλώνουν ότι τα τηρούν αυστηρά.

Ακόμη, τo 40,9% πιστεύει ότι οι επίσημες αρχές αποκρύπτουν δεδομένα αναφορικά με το κορωνοϊό, ενώ το 59,5% εμπιστεύεται πολύ έως απόλυτα την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Σε ποσοστό 61,2%, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αναστάτωση που έχει προκληθεί, αναφορικά με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ποσοστό 48,6% εμπιστεύεται λίγο έως καθόλου, όλα όσα αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σε ποσοστό 35,3% πιστεύουν πως ο κορωνοϊός φτιάχτηκε από άνθρωπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ