Διπλό φονικό στην Κρήτη: Κηδεύεται ο 63χρονος μαντιναδόρος – Το μοιρολόι της μάνας του 30χρονου, ο σπαραγμός της αδερφής

Το μοιρολόι των συγγενών του 63χρονου μαντιναδολόγου.....

Η τραγωδία που εκτιλύχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια είναι ανείπωτη. Ένας 63χρονος πατέρας έπεσε νεκρός και ο 29χρονος γιος του, λίγο αργότερα αφαίρεσε τη ζωή του 30χρονου δολοφόνου του πατέρα του.

Ένας πατέρας που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όλων, είχε στόχο να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποφευχθούν τα χειρότερα και δύο νέα παιδιά, το ένα στο χώμα και το άλλο στη φυλακή, με τον κίνδυνο της βεντέτας να ελλοχεύει στο ορεινό χωριό της Κρήτης.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία Ξυλούρη

Μέσα σε έντονο φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη ο οποίος κηδεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κοιμητήριο των Ανωγείων.

 

Η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε στο σπίτι του αν και αρχική απόφαση της εισαγγελίας ήταν να οδηγηθεί κατευθείαν στην εκκλησία.

Συγγενείς και συγχωριανοί του μετέβησαν στην οικία του προκειμένου να πουν το ύστατο «χαίρε»,ενώ διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών.

Δείτε επίσης: Ανώγεια Κρήτης: Παραδόθηκε ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη - Πώς έγινε το διπλό φονικό (Φωτό & Βίντεο)

 

 

ikona_viber_2020-05-04_10-49-47

«Παιδί, παιδί, παιδάκι μου»

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μία λογομαχία, για ασήμαντη αφορμή, θα είχε τέτοια τραγική κατάληξη.

«Παιδί, παιδί, παιδάκι μου» έλεγε στο μοιρολόι της η μητέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν σύμφωνα με το cretapost.gr 

Βάφτιση του παιδιού του

Σε κλίμα οδύνης έγινε το πρωί η βάφτιση του ανήλικου παιδιού του, το οποίο πήρε το όνομα του παππού του αλλά και του πατέρα του. Η βάφτιση έγινε προκειμένου στη συνέχεια να κηδευτεί ο πατέρας του.

ikona_viber_2020-05-04_10-49-42

Δείτε επίσης: Ανώγεια Κρήτης - βεντέτα φοβούνται μετά το διπλό φονικό: Μαντιναδολόγος πατέρας 5 παιδιών ο ένας νεκρός, 30χρονος ο δεύτερος - Όλο το χρονικό

 

Συγκλονίζουν η αδερφή και η κόρη του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη

Μην μπορώντας να πιστέψει σε όσα έχουν γίνει, η αδελφή του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, τονίζοντας ότι ο αδερφός της ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος.

«Πώς έγινε; Ναι, μακάρι να ‘ξερα», είπε και απάντησε ότι δεν υπήρχε προηγούμενη αντιπαράθεση στις δύο οικογένειες. «Όχι, όχι, όχι. Μα πολύ φιλήσυχος ο Λευτέρης. Δεν ήξερε, μόνο μαντινάδες να βγάζει κι αθώος ήταν. ποτέ δεν τσακώθηκε με κανέναν. Ήταν πολύ καλός, πολύ φιλήσυχος άνθρωπος… Μόνο να βγάζει μαντινάδες και να χορεύει, να διδάσκει παιδιά και δάσκαλος και όλα. Δεν ήξερε πότε το κακό, δεν πάτησε μυρμήγκι ποτέ. Την οικογένειά του, τρία κορίτσια, δυο αγόρια, πολύ καλά παιδιά, τώρα όλα διαλύθηκαν».

«Ο πατέρας μου θυσιάστηκε»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η κόρη του 63χρονου και αδερφή του 29χρονου, η οποία τόνισε πως η οικογένειά της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. «Να σου πω την αλήθεια, αυτό που έχω να πω είναι ότι ήταν άδικο όλο αυτό, άδικο. Ο πατέρας μου έφυγε άδικα. Ήταν άδικο και για τους δύο, έφυγαν δυο ψυχές άδικα και για τον κάθε άνθρωπο που φεύγει με αυτόν τον τρόπο. Αυτό έχω να πω. Το μόνο που έχω να πω για τον πατέρα μου, ήταν ένας άνθρωπος έντιμος, ηθικός, αγαπητός στον κόσμο. Όσοι τον γνώρισαν ξέρουν ότι θυσιάστηκε για το παιδί του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σπαρακτική η μαντινάδα του γιου του Λευτέρη– Λίγες ώρες μετά το φονικό

Σπαρακτική είναι η μαντινάδα του γιου του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, γνωστού μαντιναδολόγου, που χθες το βράδυ έπεσε νεκρός από σφαίρες κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής στα Ανώγεια.

Λίγες ώρες μετά το διπλό φονικό, ο γιος του Λευτέρη «αποχαιρέτησε» με μία μαντινάδα τον πατέρα του, αναρτώντας την στα social media.

Η ανάρτηση αναφέρει:

Οτι αξιζει δε μπορεί

Ο χρόνος να το θάψει

Θα ρθει καιρός που Η φλόγα ντου

στον ουρανό θα λάμψει,,

Καλο ταξίδι πατέρα

ikona_viber_2020-05-04_10-46-13

Με μαντινάδες αποχαιρετούν τον γνωστό μαντιναδολόγο

Όσοι γνώριζαν τον Λευτέρη Καλομοίρη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασε την ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον αποχαιρετούν με μαντινάδες που έχουν κατακλύσει το προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Οι χαρακτηριστικότερες είναι:

Στο χτύπημα σου ε-δάκρυσαν των αμαθιών μου οι κόρες……

Πολλές φορές ο θάνατος τσ’άνθρωπους ξεκουράζει

μα είναι στιγμές απου χτυπά χτυπά εκεια που δεν ταιριάζει…….

Διπλό ητανε το φονικό, απόψε στα Ανωγεια

και ένας δεν το σταμάτησε ανάθεμα την ώρα

Στην Λιγωση του φεγγαριού έφυγες καλομοιρη,

τα τόσα που εδιδαξες σε ολόκληρη την Κρήτη,

είχες αξία σταθερή το πνεύμα το καθάριο

και έπρεπε να σου εχουνε και σεβασμό σαν Άγιο

Το ψευτομπιστολο κρατεί, ο νιος στην μια του χερα,

τον καλομοιρη βάλανε στόχο κακια η ώρα

ikona_viber_2020-05-04_10-40-55

Την ώρα που θα κηδεύεται ο 63χρονος, περίπου στις 12.00, ο γιος του θα βρίσκεται ενώπιον του Εισαγγελέα Ρεθύμνου. Χθες παραδόθηκε στην αστυνομία και σήμερα αναμένεται να δώσει την δική του εκδοχή για το διπλό φονικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ