Θαυμάσια πρωτοβουλία: Οι πρέσβης της, Ιταλίας, του Βελγίου, της Αυστραλίας διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία & μένουν σπίτι (βίντεο)

Οι ξένοι πρέσβεις διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία...

Το δεύτερο μέρος του βίντεο για την υποστήριξη της εκστρατείας "Μένουμε Σπίτι" ανήρτησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, με ξένους πρέσβεις που βρίσκονται στην Ελλάδα να διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία.

Μέσα από την προβολή της οικουμενικότητας και της διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, η γενική γραμματεία δημόσιας διπλωματίας συμμετέχει στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αποστείλει ένα μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την κοινή απειλή, αλλά και να καταδείξει ότι μπορούμε να κρατήσουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

 

 

Στο δεύτερο μέρος της πρωτοβουλίας "Μένουμε Σπίτι - Ταξιδεύουμε με τη Λογοτεχνία" συμμετέχουν οι πρέσβεις της Αυστραλίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Πορτογαλίας και Σλοβακίας.

Η παραγωγή του βίντεο έγινε εξ ολοκλήρου από το προσωπικό της γενικής γραμματείας κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων για τα έργα που παρουσιάσθηκαν, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το πρώτο μέρος του βίντεο

 

 

Το βίντεο έχει τίτλο: «Μείνετε στο σπίτι, ταξιδεύοντας μέσα από τη λογοτεχνία» και καλεί τους πολίτες να ανατρέξουν στην ελληνική ποίηση, να κάνουν τον χρόνο τους στο σπίτι πιο δημιουργικό και τελικά να «ξεπεράσουμε τα φυσικά εμπόδια μέσω της δύναμης του πνεύματος».

Οι πρέσβεις προσπαθούν να διαβάσουν ακόμα και στα ελληνικά με το ΓΓ, Κωνσταντίνο Αλεξανδρή, να τους απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες για την υποστήριξη τους και τον ενθουσιασμό που έδειξαν στην πρόσκληση, προωθώντας έτσι ένα μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Όπως είπε και ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας ποιητής μας, ο Οδυσσέας Ελύτης, «η ποίηση αρχίζει από κει που την τελευταία λέξη δεν την έχει ο θάνατος». Ελάτε, λοιπόν, και αφήστε τον εαυτό σας να αντλήσει όσο περισσότερο θάρρος και έμπνευση μπορεί από την ελληνική λογοτεχνία» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο Κ. Αλεξανδρής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ