Κορωνοϊός - Ελλάδα: Στους 136 οι νεκροί στην χώρα μας - Πέθαναν 80χρονος και 59χρονη

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών..

136 είναι πλέον τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν ένας άνδρας και μία γυναίκα στη Βόρεια Ελλάδα.

Το βράδυ της Κυριακής, στις 22:20, άνδρας 80 ετών κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος άνδρας ήταν θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Είχε υποκείμενο νόσημα αρχόμενη άνοια.

Το 136ο θύμα του κορωνοϊού είναι μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα, που ήταν θετική στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε στις 01:15.

Να σημειώσουμε πως χθες ανακοινώθηκαν έντεκα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.517, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.181 (46,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σαράντα έξι συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 13 (28,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 134 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.

 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ