Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Στέλιος Πέτσας: Πότε θα ανοίξουν οι πόρτες, θα σταματήσουν τα sms στο 13033 και η ζωή θα πάρει τον δρόμο της

Πότε θα αρθεί το sms στο 13033 για μετακινήσεις...

 

Το κυβερνητικό στίγμα για την επικείμενη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, έδωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην Φαίη Μαυραγάνη σήμερα ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας κατέστησε σαφές ότι τίποτα δεν θα πετύχει αν δεν συνεχίσουμε ως κοινωνία, να επιδεικνύουμε την ίδια στάση, που έφερε την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραδέχτηκε ότι απέτυχε το πρόγραμμα voucher τηλεκατάρτισης, καθώς ήταν κατώτερο των προσδοκιών, ενώ δεν σχολίασε τις αιχμές της αντιπολίτευσης για σκιώδεις σχέσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και δεν τίθεται κανένα θέμα στην κυβέρνηση.

Παρέπεμψε στον πρωθυπουργό για την άρση των μέτρων, τα οποία θα αποφασιστούν στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου. Για τα σχολεία είπε ότι θα ξεκινήσει πρώτη η Γ' Λυκείου για να ολοκληρωθούν οι πανελλήνιες και σταδιακά θα ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες.

Πρόσθεσε, δε, ότι θα συνεχίσει να χορηγείται γονική άδεια ειδικού σκοπού κι ακολούθως μίλησε για τον τουρισμό. Επεσήμανε ότι είναι «πολύ πιο εύκολο σε εθνικό επίπεδο να διαμορφώσουμε τους κανόνες», είπε.

Τέλος με το άνοιγμα της α' φάσης τα SMS

Όπως τόνισε ο ίδιος, «όταν ξεκινήσουμε το άνοιγμα της πρώτης φάσης θα πάψει να υφίσταται και η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033», ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει σιγά σιγά απελευθέρωση για μετακινήσεις και εκτός έδρας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αεροπορική σύνδεση, θα βγάλει η ΕΕ κοινή απόφαση για να γνωρίζει κι ο κλάδος του τουρισμού πώς να κινηθεί. Να γνωρίζουν οι άνθρωποι του τουρισμού οπωσδήποτε μέσα στον Μάη πώς θα κινηθεί η χρονιά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις μάσκες ξεκαθάρισε πως «έχουμε την εμπειρία πώς δούλεψαν τα σούπερ μάρκετ κι όσα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Πιθανώς να είναι επιβεβλημένη η χρήση μάσκας και σε κλειστούς χώρους».

Για την Πρωτομαγιά τόνισε ότι θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με το Πάσχα και πρόσθεσε με νόημα «νομίζω ότι και τώρα θα πάμε καλά».

Για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων παραδέχτηκε πως «τα προγράμματα δεν ήταν ικανοποιητικά. «Βασίστηκαν πάνω σε προηγούμενα προγράμματα. Εντοπίστηκε η αστοχία και διορθώθηκε», είπε.

Για τις ιδιωτικές κλινικές και τις υγειονομικές «βόμβες» επεσήμανε εμφανώς εκνευρισμένος ότι το χειρότερο είναι ότι έδειξαν πλημμέλεια οι άνθρωποι της υγείας. «Αυτό είναι το ανησυχητικό. Θα γίνει ό,τι έγινε και στο παρελθόν όπου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία όποια εστία μόλυνσης δημιουργήθηκε ανά την Ελλάδα», σχολίασε.

Τέλος διέψευσε την είδηση για μετακίνηση μεταναστών σήμερα από τη Μόρια στην ενδοχώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ