Πώς το ψωμί του τοστ συμβάλλει στην πρόσληψη βιταμινών & μετάλλων

Οι ρυθμοί της ζωής σήμερα είναι έντονοι και το άγχος έχει ενταχθεί στην καθημερινότητα μας.

Όλοι αναζητούν μια γρήγορη λύση όταν πεινάνε, είτε εντός είτε εκτός σπιτιού ή γραφείου, έχοντας υιοθετήσει μια fast food συμπεριφορά όπου αναγκάζει πολλούς να καταφεύγουν σε σνακ πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη και θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα πτωχά σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Αυτός ο τρόπος σίτισης λοιπόν οδηγεί αναπόφευκτα στην ανεπαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού.

Η Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής & Υγείας ( ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.) που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έδειξε ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού όλων των ηλικιών στη χώρα μας δεν προσλαμβάνει τις απαραίτητες ημερήσιες ποσότητες σε βιταμίνες και μέταλλα.

Συγκεκριμένα:

  • Το 98% του δείγματος μελέτης έχει χαμηλή πρόσληψη σε βιταμίνη D η οποία συμβάλλει στην  απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από τον οργανισμό και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
  • Πάνω από το 66% του δείγματος μελέτης έχει χαμηλή πρόσληψη σε ασβέστιο το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.
  • Το 35% του δείγματος μελέτης έχει χαμηλή πρόσληψη σε σίδηρο όπου συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη  μείωση του αισθήματος κόπωσης καθώς και στη φυσιολογική γνωσιακή  λειτουργία.
  • Τέλος, το 83% του δείγματος μελέτης έχει χαμηλή πρόσληψη σε  φολικό οξύ το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη του μητρικού ιστού κατά την εγκυμοσύνη και στη μείωση του αισθήματος κόπωσης .

Τα αποτελέσματα αυτά δημιουργούν προβληματισμούς, διότι η έλλειψη στα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά έχει άμεσο αντίκτυπο στη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας.

Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι: ‘’Υπάρχει τρόφιμο που να είναι εύκολο, γρήγορο , χωρίς ιδιαίτερη μεταχείριση για να φαγωθεί, να συνδυάζεται εύκολα με διάφορους τρόπους και να είναι και υψηλής διατροφικής αξίας;’’

Η απάντηση κρύβεται πίσω από το ψωμί του τοστπου αποτελεί την πιο εύκολη καθημερινή διατροφική μας συνήθεια και αγαπημένο snack μικρών και μεγάλων.

Γίνεται πλέον ακόμα πιο ωφέλιμο με το νέο ψωμί του τοστ εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, φολικό οξύ, ασβέστιο και σίδηρο.

Το ψωμί του τοστ με τις παραπάνω βιταμίνες και μέταλλα, ήρθε για να συμβάλλει στην πρόσληψη αυτών των απαραίτητων στοιχείων που όλοι έχουμε ανάγκη, αλλά δεν προσλαμβάνουμε στις απαραίτητες ποσότητες.

Εύκολοι, θρεπτικοί και γευστικοί συνδυασμοί με το ψωμί τοστ.

Εάν συνδυάσουμε 2 φέτες εμπλουτισμένο ψωμί του τοστ με αυγό ,που έχει μεγάλη θρεπτική αξία βιταμινών Β και D, ή με αβοκάντο που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, ή αμυγδαλοβούτυρο που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε για βέλτιστη λειτουργία του εντέρου, ή με τυρί και λαχανικά, τότε έχουμε ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τον οργανισμό μας.αναφέρει το logodiatrofis.

Επιπλέον, για τους πιο αθλητικά δραστήριους, το ψωμί τοστ σε συνδυασμό με ταχίνι και μέλι ή με μια πηγή πρωτεΐνης όπως τυρί χαμηλών λιπαρών ή 1 φέτα γαλοπούλας πριν από την προπόνηση, αποτελεί εξαιρετική επιλογή διότι παρέχει άμεσα ενέργεια και μεγιστοποιεί την αθλητική σου απόδοση.

Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί το συνδετικό κρίκο για την ευεξία και την προστασία ενάντια στις διατροφικές ελλείψεις απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε και να επιλέγετε τρόφιμα που προασπίζουν την υγεία σας, το βάρος σας και δεν στερείστε γεύσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ